Elkezdődött a Művelődési- és Sportház átépítése

vkriszti • 2014. november 13., csütörtök •
Néhány hete vette birtokba a kivitelező cég az Agora Művelődési- és Sportházat. Az épületben zajló átépítési folyamatról a beruházás indításához kapcsolódó sajtónyilvános rendezvény keretében tájékoztatta a média képviselőit Dr. Puskás Tivadar polgármester, Bérczesi Tibor a Záév Zrt. – FÉSZ konzorcium projekt főmérnöke és Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.
Elkezdődött a Művelődési- és Sportház átépítése

A közbeszerzési eljárásban nyertes ZÁÉV Zrt. – FÉSZ Konzorcium képviseletében Khaut András és dr. Puskás Tivadar polgármester október 20-án írták alá a kivitelezői szerződést. Az azóta eltelt alig egy hónapban a kivitelező cég szakemberei birtokba vették az AGORA MSH épületét, és megkezdték a munkálatokat.

Első lépésként a nagyterem bontása kezdődött meg. Kiszerelték a székeket és felszedték a padozatot, jelenleg az épületsarkok és lelátók bontása zajlik. Néhány hét múlva a szerkezeti munkálatok következnek. A munkafolyamatok a tervezett ütemben zajlanak.

Szombathely Megyei Jogú Városa a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázat keretein belül valósítja meg az AGORA MSH átépítését. Az elnyert támogatást négyfajta funkció ellátásával kapcsolatos új és átalakított terek kialakítására kapta:

közösségi funkciók
képzési funkciók
szórakozási és élményfunkciók
közművelődési tanácsadó funkció.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata "A szombathelyi AGORA Művelődési- és Sportház területi multifunkcionális közösségi közművelődési központtá történő fejlesztése, átalakítása” című pályázat keretében valósítja meg az épület átépítését. 

A befejezés fizikai megvalósításának határideje 2015. június 28.

(Látványterv: epiteszforum.hu)

közösség

további frisss

lap tetejére