Egynapos nyaralások, amikhez nem kell private jet

NR - Fotó: kopari.hu • 2017. június 24., szombat •
Olcsó utazások, masszív buszozásokkal.

Az egynapos, buszos utazásokat viszonylag olcsón megúszhatjunk, hiszen fejenként nagyjából 5 ezerért már vannak vállalható túrák. Persze, egy ilyen elég sok kompromisszummal jár, amivel nem árt számolni. Példának okáért gyakran az indulás előző este van, és sok emberhez kell alkalmazkodni, kötöttek a programok viszonylag kevés "szabadidővel", amikor tényleg a saját mentalitásunknak megfelelően nyaralhatunk. Ami pedig fontos, hogy költőpénz legyen nálunk, mert minden belépő, meg a kaja az ilyenkor önköltséges...

Szóval, 5 500 forintért már felfedezhetjük Kassát és benézhetünk a Betléri Andrássy kastélyba, ami azért nem hangzik rosszul. Szintén Szlovákiába juthatunk el 6 500 forintért, ahol az első állomás Kittsse és a Hauswirth Csokoládégyár. Az édesség után pedig jöhet a cukiság, mert innen a Pozsonyi Állatkertbe visznek minket, ahol még Dinópark is van.

Akciós áron nagyjából 7 500-ért kaphatunk egy bécsi túrát, osztrák Parlamenttel, Sissi Múzeummal, Práterrel és Tenger Házával. Az árkategória és a desztináció is hasonló, vagyis továbbra is 7 500 forintos beugró mellett Ausztriába, viszont ezúttal családosoknak, a Family Parkba. A kategória harmadik ajánlata pedig egy remek Bécs környéki kastélytúra, aminek a során bekukkanthatunk Savoyai Jenő herceg egykori vadászkastélyába a Schlosshofba, utána pedig az Eckartsaui vadászkastélyba.

Fotó: schlosshof.at

Még 8 ezer forint alatt megússzuk Morvaország mesekastélyait is. A csehországi Valticében a Liechtensteinek építtettek maguknak angolkertes kastélyokat, Lednicében pedig egy angol mintára épült kastély várja az érdeklődőket. Valtice a borospincéiről is híres, borkedvelőknek kiváló választás.

A 10 ezer forintos lélektani határ alatt, valahol 9 500 környékén már elég extra kis utakat kaphatunk. Élményvasúttal csapathatjuk a Semmeringen és még a Lindt Csokoládégyár mintaboltját is betámadhatjuk. Az ausztriai Medve-szurdok túrát viszont csak azok vállalják be, akik jó erőben vannak, 2800 lépcsőfok és vagy 170 létra, híd és palló vezet az 1208 méteres magasba. Ugyanennyiért nézhetjük meg a Szabadság-cseppkőbarlangot és a Deményfalvi jégbarlangot Szlovákiában, a Tátrai tavakat, szintén Szlovákiában, de egy másik utazással, illetve a Myrafälle vízesést és a Steinwald kanyont Ausztriában.

10 ezer felett a Szabadkai vásárt és a Palicsi állatkertet kapjuk Szerbiában, a Jajce vízesést, ami a neve ellenére elérhető távolságban, Bosznia-Hercegovinában található, és a klagenfurti Minimundus-t, ami Ausztria egyetlen, miniatűr játékvárosa.

Fotó: kirandulastippek.hu

Aki pedig inkább tengerpartra vágyik annak a legjobb választás Baška, a horvátországi Krk-szigeten, általában ide is szerveznek buszos túrákat, egynapos rapid verzióban.

 

közösség

további frisss

lap tetejére