Egy hasznos mese csalt mosolyt a Gencsi Gyermekotthon kis lakóinak az arcára a szombathelyi Fő téren

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 18., vasárnap •
A kabát sétálni indult és magával ragadott mindenkit.
Egy hasznos mese csalt mosolyt a Gencsi Gyermekotthon kis lakóinak az arcára a szombathelyi Fő téren

A szombat kora délután a gyerekeké és a lélekben örökké fiataloké volt a vásári forgatagban Szombathely főterén. A kezdéskor még csak a Gencsi Gyermekotthon legfiatalabb lakói álltak a színpad előtt, de Devecsery László író, költő meséje hamar az esztrád elé vonzotta nem csak a kicsiket, hanem a nagyobbakat is.

A kis történet a "Kalandozók kalandjai", amiben a barátságos Hőmanó invitálja izgalmas utazásra a gyerekeket. Gyalog és vonattal járhatjuk be az erdőt-hegyet, hogy megismerhessük a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. működését, vagyis, hogy mitől lesz meleg az otthonainkban faaprítékból és vízből. A mesemondás során Nemes Judit kolléganőnk volt a költő segítségére.

A kis interaktív műsor végül hatalmas mosolyt csalt a gyerekek és a felnőttek arcára egyaránt. Devecsery László kis meséje pedig remélhetőleg maradandó emlék lesz a Gencsi Gyermekotthon lakóinak, hiszen az előadás végén mindenki kapott egy példányt a füzetkéből. Nem mellesleg, idén a Mosolymaratonunkkal nekik szeretnénk segíteni, és korábban mi is vendégül láttuk őket a szerkesztőségünkben.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére