Egy félidő elég volt a Körmendnek ahhoz, hogy kiüsse a Szedeákot

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 22., vasárnap •
A visszafogott kezdést követően remek játékkal rukkoltak ki a Rába-parti kosarasok.
Egy félidő elég volt a Körmendnek ahhoz, hogy kiüsse a Szedeákot

Egis Körmend - Naturex-SZTE-Szedeák
100 - 67

Körmend: Gibbs 8, Smith 21/6, Ferencz 11/9, Allen 19/3, Horti 7.
Csere: Petty 14/3, Csorvási 2, Loveridge 15/9, Oroszi 3/3, Doktor -, Molnár -.
Jobban kezdte a találkozót a Szeged, amelyhez hozzájárultak a hazaiak is, hiszen pontatlanul dobtak és a védekezésük sem volt túlzottan hatékony. Alaposan rotálta is csapatát Gasper Potocsnik, hogy beinduljon a gépezet, de az első 10 percben még nagyon akadozott. A folytatásban aztán feljavultak a hazaiak és szép lassan eltűntették a vendégek előnyét. A kemény védekezés mellett a távoli dobásoknak köszönhetően a félidő hajrájára a vezetést is átvették Ferencz Csabáék. 
A szünet után magasabb sebességi fokozatra kapcsolat a Körmend és sokkal eredményesebben támadtak, mint tették ezt az este korábbi szakaszán. Néhány labdavesztés elég volt ahhoz, hogy a Szeged 10 pontos hátrányba kerüljön és ez magabiztossá tette a Rába-parti alakulatot. Ezután pedig hiába próbált ritmust váltani a vendég együttes, nem bírták tartani a Körmendet, amely a második félidőben mutatott teljesítményével aratott magabiztos különbségű győzelmet.

Élő közvetítésünk:

40. perc: Vendég időkéréssel fordultunk a mérkőzés hajrájára, de aligha sikerül ilyen játékkal 20 pontot ledolgoznia Szeged gárdájának. Oroszi érezett elsőként a pályára a  körmendi fiatalok közül, majd szépen sorban érkeztek a többiek is. Egyetlen kérdés maradt csak a végére, vajon eléri a hazai csapat a 100 pontot? Igen, Oroszi triplából volt eredményes. (Végeredmény: 100-67)

35. perc: Ciric kettesével indult az utolsó negyed, amelyre Smith válaszolt a palánk alól. A vendég együttes mintha feladta volna a küzdelmet, mert tiszta dobásokat rontanak és közel sem védekeznek olyan hatékonyan, mint korábban. Smith például annyira belejött a játékba, hogy három faultot ütöttek be egyetlen labdavezetése alatt, mégis betalált. (84-64)

30. perc: Ciric büntetőből, Sulovic pedig ziccerből talált be, viszont a hazaiak is pontosan fejezték be a támadásokat, de csak átmenetileg állandósult a különbség a csapatok között. Ferencz újabb triplájánál felrobbant a csarnok, majd egy perccel később egy faultot követően szakadt el a cérna a lelátón. Loveridge volt a szenvedő fél, de szerencsére nem történt komolyabb baj. A negyed zárásaként pedig újabb rigmus csendült fel: "álljatok fel, álljatok fel!" Ezután pedig Révész dobhatott két büntetőt a 30. percben, aki nem hibázott. (69-53)

25. perc: Lilov ziccere ébresztette fel a hazaiakat, hogy elkezdődött a második félidő. Petty gyorsan labdát lopott, pontot szerzett, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát, Allent. Hiába lépett meg 8 egységre a Körmend, a vendégek nem hagyták annyiban és próbálták megtörni a piros-feketék szárnyalását. Ezt kevés sikerrel tették, hiszen Ferencz hármasára, Loveridge és Allen kettesére nem érkezett válasz. Zúgott is a "tíz, tíz, tíz"-rigmus. (54-43)

Legeredményesebb játékosok: Smith 11/6, Loveridge 8/6 illetve Lilov 11/3, Sulovic 10

20. perc: Lazic mester is magához rendelte játékosait, mmiután Petty labdát szerzett és könnyű kosarat dobott belőle. Szigorított védekezésén a Körmend, ez pedig nem ízlik a vendégek. Smith - ha csak néhány másodpercre is - egalizált egy triplával, majd az utolsó percben a vezetést is megszerezte a Rába-parti alakulat. A játékvezetői ítéletek egyébként rendesen borzolják a szurkolók és a vezetőedzők idegeit. (Félidőben: 40-36)

15. perc: Fepu kosara nyitotta a második etapot. Majd őrült rohanás kezdődött a pályán, mindkét fél nagyon idegesen játszik, ez meglátszott a dobópontosságon is.  Lilov ziccerére Smith hiába felelt azonnal, foggal-körömmel védi előnyét a Szeged. Ezért hamar kikérte második idejét is a hazai kispad. (21-28)

10. perc: Beragadt a negyed közepén a Körmend, hiszen hosszú perceken keresztül nem találtak be Hortiék. Leginkább a támadások befejezésével akadtak gondok, a tiszta dobóhelyzetek megvoltak. A szurkolók rendületlenül bíztatják kedvenceiket, de egyelőre a Szeged játszik jobban. A negyed zárásaként Smith dob egy hárompontost, majd személyit értékesít (17-23)

5. perc: Gyors kosárváltással kezdődött a mérkőzés, de ezután állva hagyták a hazaiakat. Meglehetősen pontosan céloznak a szegediek a triplavonalon túlról. Juhos és Ciric vezérletével magabiztos előnyre tettek szert a vendégek az ötödik perc végére. (9-14)

A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött, az olaszországi buszbalesetben elhunytak emlékére.

A keretek:

Körmend: Gibbs, Smith, Ferencz, Allen, Horti
Csere: Petty, Csorvási, Loveridge, Németh, Oroszi, Doktor, Molnár

Szeged: Sulovic, Lilov, Ciric, Juhos, Boltic
Csere: Wirth, Bonifert, Kovács, Vágvölgyi, Révész, Meleg

A 14. forduló zárómérkőzésén Ferencz Csabáék a Naturex-SZTE-Szedeák gárdáját fogadják a Körmendi Sportcsarnokban. Abból a szempontból örülhetnek a hazaiak, hogy Perry ismét pályára léphet. A legutóbbi két találkozót családi okok miatt hagyta ki az irányító.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére