DJ-razzia Szombathelyen: Slam Jr. cáfolja, hogy őt kapták volna el

frisss.hu • 2014. április 09., szerda •
Szerzői jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás egy lemezlovas ellen, akit egy szombathelyi szórakozóhelyen ellenőriztek. A népszerű DJ-től, Slam Jr.-tól megtudtuk, hogy egy fiatal pályakezdő discjockey akadt fenn a NAV ellenőrzésén. Slam Jr. mindig is a jogtiszta zenélés élharcosa volt - mondta el a frisss.hu-nak.
DJ-razzia Szombathelyen: Slam Jr. cáfolja, hogy őt kapták volna el

Szerzői jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás egy lemezlovas ellen, akit egy szombathelyi szórakozóhelyen ellenőriztek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az ellenőrzés során olyan tartalmakat találtak a lemezlovasoknál, amelyek felhasználására azok engedéllyel nem rendelkeztek, a felhasználás után jogdíjat nem fizettek. Az ellenőrzésbe szaktanácsadóként a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének (MAHASZ) munkatársait is bevonták, akiknek helyszíni előzetes szakvéleménye szerint a DJ-k technikai eszközeiken olyan zenéket játszottak le, amelyeknek felhasználására nem volt engedélyük.

Úgy tudjuk, hogy 7821 zenemű után nem fizettek jogdíjat. Több mint 700 darab CD-t foglaltak le a pénzügyőrök, és 3,5 millió forint vagyoni hátrányt okozó szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést is tettek.

Több forrásból úgy értesültünk, hogy az érintett DJ nem más, mint az országosan is jól ismert szombathelyi Slam Jr., így természetesen megkerestük a népszerű DJ-t, aki portálunknak cáfolta, hogy róla lenne szó. Slam Jr. többször is fellépett a most ellenőrzött helyen, ahol lehetőséget adnak fiatal kezdő, vagy hobbiból zenélő DJ-k számára, hogy megmutassák magukat. A mostani ellenőrzés alkalmával is egy ilyen fiatal zenész volt a lemezlovas.

Slam Jr. a frisss.hu-nak hangsúlyozta: elhatárolódik az esettől, egész pályafutása során az élharcosa volt annak, hogy a hazai DJ-k csak jogtiszta zenéket játszanak. A továbbiakban is ehhez tartja magát, és a zenékért akkor is fizet, ha egyébként ételre nem futná.

Slam Jr. elmondta azt is: többször is figyelmeztette és kérte a szórakozó helyen fellépő fiatalokat, hogy csak jogtiszta zenékkel jelenjenek meg, ám úgy tűnik, figyelmeztetése süket fülekre talált. A fiatal DJ, aki fennakadt a NAV ellenőrzésén, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

(fotó: jtv.hu)

közösség

további frisss

lap tetejére