Divatbemutató Kicsit Másképp, idén már hatodszor

PCS - fotó: Frisss.hu • 2017. február 22., szerda •
Mák Dóri szerint jó úton jár a társadalmunk, de még mindig érezhető a megkülönböztetés.
Divatbemutató Kicsit Másképp, idén már hatodszor

Mák Dóri olyan, mint egy örökmozgó gyerek. Amibe belekezd, abba 120%-ot belead. Legyen szó egy divatbemutató megszervezéséről, országos akciókról vagy a gyerekek megörvendeztetéséről - ő ott van. 

Már ötször volt Szombathelyen Divatbemutató Kicsit Másképp.  Ez a remek kis rendezvény mindig kiemelt helyen szerepelt nálad.

Igen, hiszen még mindig háttérbe van szorítva a fogyatékkal élők elfogadása Magyarországon. A cél, hogy mindenki ugyanúgy be tudjon menni egy cukrászdába, vagy csak sétálni az utcán a kísérő tekintetek nélkül. Ezért is jött létre ez a rendezvény és évről-évre nagyobb figyelem övezi, hiszen már tavalyelőtt túljelentkezés volt a résztvevők és a vendégek számát illetően.

Akkor tavasszal ismét színesbe öltöznek a modellek?

Pontosan,április 7-én már a hatodik divatbemutatót rendezzük meg. A túljelentkezés pedig idén is kellemes fejfájást okoz. Volt, aki már augusztus végén megkeresett, hogy szeretne részt venni. Azonban azok a modelljeink, akikkel kezdtünk előnyt élveznek. Nem válogatok, hanem sorrendet tartok. Akik évről-évre itt vannak és velünk tartanak az úton az elejétől fogva, családtagként tekintünk egymásra. Fontos megemlíteni, hogy a csapat, akik mögöttem állnak, az első perctől kezdve segítettek, nélkülük nem jöhetne létre ez a csoda. Ez a nap egyébként erről szól mindenkinek. Ennek köszönhetően egy igazi, nagy családdá váltunk…

Adódik egyébként a kérdés: gondolkodtál azon, hogy nagyobb helyre vidd a rendezvényt, esetleg kibővüljön a műsor?

Lehetne, de a Tóvendéglő az a hely, ahonnan elindultunk, és akiknek rengeteget köszönhetek. Együtt kezdtük ezt a rendezvényt és hűséges vagyok, ragaszkodom a helyszínhez. Jó egy olyan kollektívával összedolgozni, akik hasonlóan szívügyüknek tekintik a divatbemutatót. Épp ezért lehet, hogy nagyobb helyet is megtöltenénk, de nem szeretnék egy otthonos, szeretetteli légkörtől elfordulni, hogy ne vesszen el a rendezvény valódi üzenete.

Ez azt jelenti, hogy más várost is megcéloztál?

Októberben Szegeden is lesz Divatbemutató Kicsit Másképp rendezvény, illetve a fővárosi még függőben van. A támogatók mellett ehhez megfelelő helyismerettel rendelkező társat kell találni, hiszen nehéz lenne mindent Szombathelyről koordinálni, irányítani. Különösen a fővárosit szeretném megvalósítani, hiszen két éve tervezem, nagy álmom válna valóra.

Azért egy ilyen kezdeményezést megálmodni és kivitelezni nem egyszerű feladat.

Természetesen, de épp azért kell csinálnunk. Viszont hamar egymásra találnak azok az emberek, akik hasonlóan látják a világot. A legjobb az lenne, ha nem kellene szembesülni a megkülönböztetéssel, hiszen ők sem mások, ahogy mi sem vagyunk egyformák. Őszinte szeretet, tisztelet és akarat van bennük.  A kulcs az elfogadás, amellyel ledönthető az a fal, amely elszigeteli a jelenkor társadalmát.

közösség

további frisss

lap tetejére