Divatbemutató – kicsit másképp

SzR-TT • 2014. április 05., szombat •
Április 4-én, a Tóvendéglőben ismét megrendezték a Divatbemutató - kicsit másképp címet viselő rendezvényt, ahol fogyatékossággal élők léptek újra a kifutóra. Mák Dóri és a Zonta Klub Szombathely szervezése újfent jól sikerült, ezt pedig szinte végig zúgó vastaps jelezte. A frisss.hu a helyszínen járva képgalériát, valamint videó-interjút készített. Tekintse meg Ön is!
Divatbemutató – kicsit másképp

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Divatbemutató – kicsit másképp elnevezésű eseményt. Még a divatbemutató előtt, az elfogadás jegyében megszervezésre kerülő rendezvény délutánján az a Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka mesélt az életéről, a nehézségeiről, örömeiről és lehetőségeiről. Ő az, aki úgy döntött, hogy az élettől kapott citromból limonádét csavar, és humorral fűszerezi a hétköznapokat. Mit tagadjuk, nagy sikere volt.

Aztán a modellek következtek, s a modellek ismét szebben csillogtak, mint a nagy divatházak kifutóin a manökenek. Fogyatékossággal élő fiatalok – köztük az Aranyhíd Nevelési Intézet, és a Rumi Gyermek- és Diákotthon tanulói is – arra készültek hónapok óta, hogy megmutathassák magukat.

Persze a gyönyörű ruhákat és a fantasztikus kiegészítőket is a közönség elé tárták. Ezeket egyébként a Fő téri Heavy Tools üzlet, a Desigual márkát forgalmazó Dockyard, a Kőszegi utcában található Zsebibaba gyerekbolt, Czubor Zsuzsanna szombathelyi divattervező, valamint a Mach Egyeditáska ajánlották fel. A sminket és a hajkölteményeket Gardi Rita Stukics Noémi és Gardi Rita készítették.

Valamennyi közreműködő önkéntes munkájával járult hozzá a rendezvény sikeréhez, így készítette a grafikát és a plakátot a Mauz Kft., biztosította a hang és fénytechnikát a Sepherd Team, építette az installációt a ZM Rent, biztosította a helyszínt a Tóvendéglő, és így nyújtott segítséget a szervezésben a Pannonsport Kft is.

A programra a belépés ingyenes volt, de támogatásokat is elfogadtak, s az így összegyűlt felajánlásokból a fogyatékkal élőket támogatják majd.

A frisss.hu a helyszínen értesült róla, hogy óriási segítséget nyújtott a Magyar Telekom nagyvonalú támogatása, de a Simon Trans, Kulcsár Zsolt, az Oroszlánszárny Bt., a Móló Café&Restaurant, a Határmenti Fogadó, és a Mad Mex Mexican Grill&Bar is a rendezvény mellé állt.

A helyszínen a főszervezővel, Mák Dórival készítettünk interjút, s többek között azt is megkérdeztük, lesz-e folytatás.

 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére