Dedikált Messi és Iniesta mezek aukcióra bocsátásával segítenék a szombathelyi családot

frisss.hu fotó: futballarium bacelona facebook • 2016. december 15., csütörtök •
Már lehet licitálni a mezekre a Vaterán.
Dedikált Messi és Iniesta mezek aukcióra bocsátásával segítenék a szombathelyi családot

Újabb nagyszabású jótékonysági kezdeményezés indult Szombathelyen. Most a Baán-család érdekében egy nem mindennapi aukció vette kezdetét, hiszen dedikált Messi és Iniesta mezekre való licitálással, pénzadományokkal segítenék a családot. Az aukció részletei a cikk végén olvashatók. 

"Krisztina és László 5 gyermeket nevelnek, igen nehéz körülmények között. Jelenleg egy másfél szobás komfort nélküli lakásban élnek Szombathelyen. Fürdőszobájuk és meleg vizük nincs, egyetlen fűtési lehetőségük egy fatüzelésű kályha. Ennek ellenére a családban az összetartást és egymás segítését tartják a legfontosabbnak. Szükségük is van rá, hogy a nehéz körülmények mellett meglévő gondjaikat is fel tudják dolgozni. 5 gyermekből 3 súlyos beteg, az édesanya emellett súlyos pszichiátriai betegséggel küzd, így mindent az édesapának kell egyedül megoldania.

A középső fiú, a 13 éves autista Máté legnagyobb álma, hogy úszhasson a paraolimpián országunkat képviselve. Már 4 éve versenyszerűen úszik, de a család anyagi körülményei nem teszik lehetővé a továbblépést a fejlődéshez.  A 15 éves Szimonetta középiskolai tanuló. Két éve a füle mögött daganatot találtak, melyet megműtöttek, jelenleg tünetmentes. Kitűnő tanuló és imád kosárlabdázni. A 10 éves Dominik szintén autista. Fejleszthető, így naponta egy-egy órában külön foglalkoznak vele. Imádja Messit és Ronaldót. 
A legkisebb gyermek, Gréta 6 éves, súlyos lisztérzékeny, szigorú diéta betartása kötelező lenne, de ez anyagilag nagyon megterheli a családi kasszát. Sajnos az óvodában, nem tudják vállalni a különleges étkeztetését, így a család minden nap saját maga viszi a kislány tízóraiját és uzsonnáját az intézménybe.
A legnagyobb gyermek, Krisztofer 16 éves, informatikát tanul a középiskolában. Jó tanuló és sportoló. Évek óta rendszeresen focizik. 
Krisztina, az édesanya tavasszal trombózisból adódóan ágyba kényszerült, ahol mély depresszióba esett, mert nem tudta a családját ellátni. Azóta folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt. Az elmúlt három hétben altatásban tartották, kevés esélyt adnak a felgyógyulására.

László, az édesapa mindennek a lelke és mozgatórugója. A legnagyobb teher az ő vállán van. Megbízható, családcentrikus, óriási munkabírású és kitartó ember. 13 éve a Volánnál dolgozik, de most a megváltozott családi helyzet miatt új munkahely után kell néznie, ami nem jár napi 16 órás munkaidővel. Minden bajuk ellenére is az édesapa azt mondja, hogy 20 év házasság után is imádja és szereti a feleségét, soha magára nem hagyná! Ha egy kívánságuk lehetne, egy nagyobb lakást szeretnének, ahol mindenki kényelmesebben elférhetne.

Nem szeretnél licitálni a mezekre, de támogatnád a Baán családot?  Ha lehetőséged van támogatni ezt a szomorú sorsú családot, várjuk felajánlásod az alábbi alapítványi számlaszámra: kedvezményezett neve: Zonta Club Szombathely - Baán család számlaszám: 11747006-21392872 (OTP Bank) A jótékonysági árverést a Dante International Kft. engedélyezte." - olvasható a Futballárium Barcelona Facebook oldalán. 

Licitálni ezen az oldalon lehet.

Íme a mezek:

közösség

további frisss

lap tetejére