December elején nyit a Fedett Uszoda

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 23., szerda •
Már csak a negatív vízmintára várnak, startra kész az épület.
December elején nyit a Fedett Uszoda

A felújítás a tervek szerint halad, a mai nappal az uszoda műszaki átadása is megtörtént. A felújítással az üzemelés is gazdaságosabbá válik, előzetes kalkulációk már vannak, de majd a tapasztalat mutatja meg, mennyit lehet spórolni a hőszigeteléssel és a modern technikai háttérrel– tudtuk meg Juhász Tibortól,  a rekonstrukció projektgazdájától.   

Nemcsak bent, kint is zajlik a munka, a következő nagy lépés, hogy lefedik a medenceteret. Az uszoda udvarán már épülnek a falak, a gépház majdnem szerkezetkész, elkészült a szertár, megvan az eredményjelző helye is. Körvonalazódik, hol foglal majd helyet a 100-200 nézőt befogató lelátó, ahol a szurkolók kiereszthetik hangjukat az AVUS-meccsek alkalmával.

„Külön szeretném megköszönni a vízilabdázó fiúknak, akik most órákat utaznak, hogy edzhessenek, valamint a szülőknek a kitartásukat. Én nagyon büszke vagyok rájuk” – tette hozzá Juhász Tibor.

Vendégeink nagy örömére hamarosan nyithat a szombathelyi Fedett Uszoda, fontos, hogy a létesítmény elsősorban épületszerkezeti vonatkozásban újult meg. A homlokzat szigetelése, a nyílászárók cseréje, illetve a tető szigetelése már megtörtént. A medencetérben érezhető változás, hogy megújult a faburkolat, kész a lazúrozás és égéskésleltető bevonatot is kapott. Reményeink szerint jövőre már megindulhatnak azok a folyamatok, melyek a vendégek számára is fontos, látványos részeket is érintenek - egészítette ki Kántás Zoltán, a fedett uszoda és termálfürdő vezetője.

Hogy pontosan mikor nyit az uszoda? A negatív vízmintától függ, de előreláthatóan december elején már birtokba veheti a nagyközönség. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére