Danutáé a hetedik aranyérem és az ötszázadik érem!

Szita Róbert - nso.hu - Fotó: Reuters és MTI • 2016. augusztus 19., péntek •
K–1 500 méteren megvédte olimpiai bajnoki címét, a sportág legeredményesebb magyar versenyzőjeként pedig történelmet írt a négyszeres ötkarikás bajnok. Kozák Danuta négyesben majd az ötödikre hajt.
Danutáé a hetedik aranyérem és az ötszázadik érem!

Magyarország 500. olimpiai érméből 175 arany, 151 ezüst és 174 bronz. Kozák Danuta a magyar kajak-kenu sport 24. olimpiai aranyérmét is begyűjtötte egyben. 
RIO 2016
NŐI K–1, 500 M
1. Kozák Danuta (Magyarország) 1:52.494,
2. Emma Jörgensen (Dánia) 3. Lisa Carrington (Új-Zéland) 

A négyszeres olimpiai bajnok csütörtöki diadalának részleteiről ITT már olvashattak honlapunkon. 

Férfi vízilabda-válogatottunk a negyeddöntőben elszenvedett drámai vereség után összekapták magukat és magabiztosan győzték le a házigazdákat. Benedek Tibor csapatának győzelméhez kétség sem férhetett, a kilencgólos különbség inkább a brazilokra volt hízelgő. Az olimpiának nincs vége, az ötödik helyért a görögökkel szombaton 21.30-kor csap össze a magyar csapat. A döntőben az olaszokat simán megverő szerbek és a montenegróiakat négy góllal legyőző címvédő horvátok találkoznak.

A magyar sportolók eddig hét arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szereztek Rióban.
A csütörtöki program talán leginkább várt eseménye a férfiak 200 méteres síkfutás döntője volt, mely arra adott választ, lesz-e nyolcadszor is olimpiai bajnok az élő legenda, Usain Bolt. A magyar idő szerint hajnali 3 óra 36 perckor elrajtolt fináléban nagyon bekezdett, aztán tartotta végig az iramot, nagy időt akart futni, de ma ,,csak' 19.79 sikerült. Láthatóan mérges volt az idő miatt, a nyolcadik arany miatt viszont nagyon boldog, DeGresse és Lemaitre ért még oda a dobogóra. Le a kalappal Bolt előtt, aki a tripla tripla felé újabb nagy lépést tett. 

A további csütörtöki magyar eredményekről és a versenynap olimpiai bajnokairól ITT olvashat.
A magyar sportolók augusztus 19-i, pénteki programja pedig IDE kattintva böngészhető. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére