Danone Focikupa: a 12 éves srácok Amerikában fociznának

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2017. május 27., szombat •
A Danone Magyarország Kft. és az MLSZ Grassroots Programjában megvalósult ,,Danone Focikupa a Gyermekekért” sporteseményen 96 csapat több mint 1200 U12-es korú focistája versenyez azért, hogy hazánkat képviselhesse a torna szeptemberi világdöntőjében, New Jersey-ben.
Danone Focikupa: a 12 éves srácok Amerikában fociznának

A rendező Vas megye mellett, Somogy, Zala és Veszprém megyéből 8 csapat érkezett  
a szombathelyi regionális döntőre, ahol a 2005-ös születésű fiatalokból álló csapatok katonás rendben sorakoztak fel az Illés Akadémia zöld gyepén.

A szombat délutáni sportesemény megnyitóján a támogató megyei jogú város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a focistákat. 

Azt kívánom nektek, hogy sokat mozogjatok, mert akkor egészségesek maradtok. Tiszteljétek, becsüljétek meg az ellenfeleiteket, akik fölé sportszerű körülmények között nőjetek – fogalmazott a város első embere, majd becsületes, jó játékot kívánt a résztvevő 12 éves srácoknak. 

A focikupán Rózsa Dániel, a Szombathelyi-Swietelsky Haladás válogatott labdarúgója, a Danone focikupa támogatója a nagyon szép célok között említette, hogy már ebben a korban is nagyon fontos, hogy a gyerekek akarják a sikert, akarják, hogy csapatként játszva kijussanak a budapesti országos-, és az amerikai világdöntőbe. 

Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere honlapunknak nyiltkozva elmondta, hogy a Danone által szervezett sportesemény a világ legnagyobb profi focitornája.


Az immár 15 éves múltra visszatekintő kupaküzdelem korábban 6 helyszínen zajlott, de idén már 12 régióban, 96 csapat mintegy 1200 focistájának a részvételével bonyolódik le. Korábban az állami gondozottak részére rendeztük meg, most arra kértük a profi fociakadémiákat, hogy ők indítsanak U12-es együtteseket és támogassák az állami gondozott gyermekeket – tette hozzá a külső kommunikációs menedzser. 

Ezután Farkas Péter, az MLSZ régió szakmai igazgatója tájékoztatotta a csapatokat a betartandó szabályokról, majd Illés Béla, a Haladás klubigazgató-többségi tulajdonosa, és a sérüléssel bajlódó Németh Márió, valamint Rózsa Dániel jelenlétében megkezdte a küzdelmeket a 8 csapat, közöttük a 3 vasi - Büki RUFK, Király SZSE, Lurkó-Illés – együttes.  

A 7+1 fős csapatok 1x20 perc játékidő alatt, a fair-play betartása mellett döntötték el, ki a jobb.   
A helyszínen azt is megtudtuk, hogy az idei focikupa különleges eleme, hogy a résztvevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítik a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyermek labdarúgókat. 

A labdarúgó-akadémiáknak köszönhetően Szombathelyen is nagyon sok sportszer és sportruházat gyűlt össze. Az ajándékokat Pados Zsolt, a gyermekjóléti szolgálat vezetője vettte át a Danone, az MLSZ és a város képviselőjétől. 

A Danone Focikupa szombathelyi régiójának végeredményéről hamarosan nálunk olvashatnak!

A Danone focikupa országos döntőjét június 10-én, Budapesten, a világdöntőt pedig szeptemberben New Jerseyben rendezik meg.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére