Csak egy félidőig bírta erővel a Körmend

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 08., szerda •
A kosárlabda Europe Cup összecsapáson a francia Chalon egy pont híján százat dobott.
Csak egy félidőig bírta erővel a Körmend

Kemény mérkőzés várt a Rába-parti alakulatra, hiszen már a nyolcaddöntő első összecsapását játszották a FIBA Európa Kupában. A körmendi együttesre a Chalon gárdája várt.

A francia együttes szerezte meg az első  pontokat, majd a hazaiak is felébredtek és átmenetileg a vezetést is megszerezték Ferenczék. Roberson irányításával mégis a vendégek tettek nagyobb előnyre az első negyedben. A második 10 percet viszont a hazaiak kezdék jobban. Petty remekül játszott és szorgalmasan termelte a pontokat is. Gibbs hárompontosával aztán átvette a vezetést a piros-fekete gárda. A szünet előtt még összekapta magát a  Chalon és minimális előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A harmadik negyedben nagyon belehúztak a franciák és hamar nőtt az előny a csapatok között. Hiába kért időt a Körmend, csak átmenetileg sikerült megakasztani a  vendégek játékát. A záró negyedre aztán tovább nőtt a különbség. Hiába próbálkoztak a vasiak, képtelenek voltak betalálni, miközben a vendégek rendre kosárral fejezték be a támadásokat. A végére teljesen elfáradt a hazai csapat és komoly hátrányból kellene felállniuk a franciaországi visszavágón.

Egis Körmend - Chalon
78-99
(15-26, 22-13, 23-27, 18-33)

Körmend: Petty 24/6, Smith 11/6, Ferencz 2, Allen 10, Csorvási 11 
Csere: Gibbs 13/6, Horti 7/3, Loveridge -, Németh -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére