Buli, csók és korcsolya - ilyen volt a műjégpályás éjszaka

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. január 24., vasárnap •
Jégkorongoztak, korcsolyáztak és ügyességi versenyeken bizonyítottak. A jégpályák éjszakáján jártunk.
Buli, csók és korcsolya - ilyen volt a műjégpályás éjszaka

Negyvenhárom helyszín csatlakozott a Jégpályák Éjszakája elnevezésű szombati programhoz. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) közleménye szerint a jégpályák - hasonlóan a múzeumok vagy a fürdők éjszakája rendezvényekhez - a rendes nyitvatartási időn túl várták a vendégeket ingyenesen vagy jelentős kedvezményekkel, helyenként pedig külön programokkal is.

Így történt ez Szombathelyen is, ahol Varga Jenő főszervező, a helyi Szabadidősport Szövetség elnöke nyilatkozott a frisss.hu-nak. 
Szeretnénk megismertetni a jégkorongot, egy kis technikai megoldással a gyorskorcsolyát is, emellett ügyességi versenyek is szerepelnek az esti, éjszakai programban. Ki lehet próbálni ,,az iskolák a jégen" anyagát is, és úgy érzem nagyon jó ez a kezdeményezés, mindenképpen Szombathely mellette van - emelte ki a főszervező. 

Rengeteg fiatal  látogatott ki a szombat esti programra, Edelényi Bálint érettségi előtt álló diák pedig el is árulta nekünk, hogy a ,,jó a buli, a jégkorongot biztosan kipróbáljuk, utána pedig korcsolyázunk, ez a program”.

Szombathelyen január 23-án éjfélig várták a korcsolyázni vágyókat, akik a rendezvény ideje alatt – vagyis 19:30-tól 24 óráig – kedvezményes, hétvégi felár nélküli belépőjeggyel léphettek a SZOVA Zrt. létesítményébe - ezt Kisőrsi Ferenc létesítményvezetőtől tudtuk meg, aki azt is elmondta a helyszínen honlapunknak, hogy az eseményt a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub, a Szabadidősport Szövetség és a Műjégpályát üzemeltető SZOVA Zrt. szervezte.

Persze, hogy jó volt a buli, ezt bizonyítja az is, hogy nem egy csókcsatát lencsevégre kaptunk. 

Nagy örömömre szolgál, hogy az idei szezonban több mint hatezer fővel több látogatónk van, mint az elmúlt évben. Tehát ez azt mutatja, hogy a szombathelyiek szeretik a téli sportokat, és szeretnék ide kijárni korcsolyázni - tette hozzá Kisőrsi Ferenc. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére