Bukfenctől a kézenálláson át a ceruzáig

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 22., szombat •
A Polever Rudtánc és Rudfitness Stúdió tulajdonosa és vezetője, Szabó Viktória rúdtánc-tábort szervezett fiatal lányoknak.
Bukfenctől a kézenálláson át a ceruzáig

Már 2 éve megy a gyermek rúdfitnesz, így Szabó Viktória gondolt egy nagyot és tábort szervezett a rúdtánc népszerűsítése érdekében. Megtudtuk, hogy a táborba elsősorban azok a kislányok jöttek, akik évközben is járnak tanfolyamra, de kötélugró résztvevő is volt az összesen 14 táborozó között. 

A tornához, a tánchoz, a baletthez hasonlóan, a rúdtánc is fejleszt minden izmot, így aztán méltán népszerű Szombathelyen a rúdfitnesz. Táborunkba a 8 évestől a 15-16 éves korig érkeztek az érdeklődők.

A foglalkozásokon a gyerekeknél nagy szerepet kap a torna, a gimnasztika, a bemelegítés a szőnyegen, ennek pedig az az oka, hogy nem kevés esetben a hagyományos bukfenc, a kézállás vagy éppen a cigánykerék is gondot okoz. A mostani táborozók mindegyike sportmúlttal bír – tudtuk meg Szabó Viktória táborvezetőtől.

A 16 esztendős Polgár Johanna már korábban kipróbálta a rúd-fitneszt, ám akkor abbahagyta.

Most azért jöttem ide, mert szerettem volna visszazökkenni a kerékvágásba, ki akartam magamat próbálni és nagyon bejött, mert jól éreztem magamat és már a jövő héten visszajönnék – árulta el Polgár Johanna. 

A 8 éves Bokor Sára Abigéllel anyukája szerettette meg a sportágat, megtudtuk tőle, mi is az a ,,ceruza”. 
Nyújtva kell lenni a testnek és közben forogni kell a rúdon, ez a ceruza – mondta Sára.

Sikerek is vannak már, hiszen a Hangai Henrietta, Buti Izabella, Madarász Emma trió az áprilisi országos bajnokságon is jól szerepelt, ketten be is jutottak a budapesti 10-es döntőbe.  

Az igazán nőies alkatot formáló rúdtánc-táborban megtudtuk, hogy az egyes elemek, így a ,,ceruza” is a már hagyományos pózokról kapták a nevüket, de olyan is akad, ami arról a személyről lett elnevezve, aki először bemutatta, vagy éppen kitalálta. Ugyan Szabó Viktória elem még nincs, bár már ő is kitalált jó pár elemet.

A táborban a sok edzés mellett, nyár lévén a fürdőzésre és a kiváló kiegészítő sportra, a futásra is jutott idő, a lányok szerdán a Tófürdőn strandoltak, pénteken pedig a Csótónál futottak.

Szabó Viktória tervei szerint jövőre is lesz rúdtánc-tábor.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére