Bravúrarany a Haladás kézilabdázók nyakában

frisss, Antal Ádám • 2018. augusztus 21., kedd •
A legnagyobb idehaza rendezett nemzetközi utánpótlás tornán állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Szombathelyi Haladás együttese, miután a zöld-fehérek U 14-es gárdája megnyerte az egy héten keresztül zajló Cell Cup-ot.
Bravúrarany a Haladás kézilabdázók nyakában

Európa szerte is az egyik legjelentősebb korosztályos versenyen ebben az évben 15 ország több, mint 102 csapata indult, Izlandtól Szaúd-Arábiáig,  összesen nyolc korcsoportban.  Huszár Benjamin tanítványai  legyőzték a Budaörsöt, a Veszprémet,  három román együttest ,  és a döntőben a szlovák Zirovnice sem tudta elgáncsolni a szombathelyieket.  A Haladás újraalakult kézilabda szakosztályának nem ez az első utánpótlás sikere mely országos jelentőségű.  Az előző szezonban a fiúknak sikerült Debrecenből elhozni a szintén rangos Főnix kupát.  A jubileumi évre készülő egyesület rengeteg munkát invesztál a városi sportélet jövőjének számító fiatalokba.

Évről évre megrendezik az eredetileg Celldömölkről induló, ma már Veszprém környékén lezajló Cell Cup-ot, mely a nyár csúcskézilabda eseményének számít.   A küzdelmek a királynék városának sportcsarnokai mellett Balatonfüreden,  Alsóörsön és Várpalotán is zajlanak .  A közelmúltban megszerzett nívónak köszönhetően nem pusztán csak a honi csapatok műhelyei,  hanem a világ különböző országai is képviseltetik magukat,  így a viadal ma már kultikus események számít a kézilabda fesztiválok berkeiben.   A Haladás klubvezetése az építő jellegű közösségben hisz, ezért már a legfiatalabb korosztályoknál is a versenysportjelleg mellett nagy hangsúlyt helyez a tornákon, összetartásokon való részvételre.  Egyesületünk fiatalja az év folyamán számos versenyre a Haladás teljeskörű támogatásával utazhattak, így Győrben, Debrecenben, Kecelen, Szentgotthárdon és többek között Veszprémben is ott lehettek a megmérettetéseken.

Huszár Benjamin U 14-es tanítványai végig nagy önbizalommal,  és remek taktikai hátszéllel versenyeztek,  így mindössze egy-  már tét nélküli-  mérkőzést leszámítva,  valamennyi találkozót megnyerték a tornán.  Különösen nagy skalpnak számít, hogy  ebben a korcsoportban az indulók fele külföldi együttes volt.  Szakavatott szemmel is igen komoly ellenfelek sem tudták két vállra fektetni az együttest, mely pénteken egészen a Veszprém Arénában rendezett döntőig gyalogolt.  A szlovák  Zirovnice egyszer már a csoportküzdelmekben megadta magát, a döntőben azonban újra farkasszemet nézhetett a Haladással.  Drámai küzdelemben, ezúttal is a zöld-fehérek diadalmaskodtak.  A Haladás az utóbbi idők legnagyobb utánpótlás kézilabda sikerét könyvelhette el, egy kiválóan szervezett tekintélyes múltra visszakacsintó nemzetközi tornán.

Szombathelyi Haladás W-U14-es tornagyőztes csapatának tagjai:
Török Fanni, Kuglics Lili, Dobos Dorka, Kovács Dóra, Kondákor Jázmin,Breznovits Karola, Takács Szelina, Nagy Nikolett, Söptei Letti, Vida Dominika, Farkas Kamilla, Horváth Angéla,  Kovács Virág, Lakics Eszter,  Szalai-Horváth Hanna, Huszár Dorina, Marton Petra, 
Vincze Laura
Edző: Huszár Benjamin

közösség

további frisss

lap tetejére