Boldogan az élet küszöbén

SzR - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 11., szombat •
A diploma egy kulcs, hogyan használják, az már az önök felelőssége – hangzott el a Savaria Egyetemi Központ szombati egyetemi diplomaosztó ünnepségen.
Boldogan az élet küszöbén

Szépek, okosak és fiatalok – ők a NyME végzősei, akik az alkalomhoz illő fess öltözetben, szüleik, szerelmeik és barátaik kíséretében jelentek meg a ma délelőtti ünnepélyes diplomaosztón. 

A Himnusz hangjai után az intézmény zenei tanszékének hallgatói adtak ünnepi műsort, majd az ELTE szombathelyi koordinációs rektor-helyettese, dr. Németh István a leköszönő dékánok és dékánhelyettesek, a polgármester, a megyei főjegyző és a kormányhivatal főigazgatója előtt mondott ünnepi köszöntőt.
Ez az utolsó lehetőség, hogy szólhatok önökhöz és az utolsó lehetőség, hogy a NymE nevében diplomát adhatunk át. Mindannyian újba kezdünk most. Végig kell gondolni, mire is vagyunk hivatottak, mire vagyunk képesek. Ez egy kihívás is egyben, amitől az emberek tartanak, mi, oktatók is tartunk attól, mit hoz az ELTE. Ez lesz az első lépés, hogy definiáljuk, mit hoz a jövő, mik lesznek azok a szervezeti egységek, amelyek létrejönnek az ELTE neve alatt – fogalmazott beszéde elején a rektor-helyettes. 

Ezután arról beszélt dr. Németh István, hogy a friss diplomások számára új fejezet tárul ki, miközben az erények, a morálok már elsikkadtak, mert kicsit beteg lett ez a világ. 
Önök a társadalom privilégitált rétegévé váltak, mondhatnák, majd én leszek a főnök, de nem! Önöknek, diplomásoknak szolgálniuk kell a társadalmat. Miközben mindenki a pénzt hajtja. Önöknek tudniuk kell, hogy a szolgálathoz és a teremtéshez kell, jár ez a diploma. Ha ezt megfelelően átélik, akkor sikeresek lesznek – tette hozzá a rektor-helyettes, majd kiemelte, hogy a diploma egy kulcs, az már az önök felelőssége, hogyan használják. 


Mi maradunk, folytatjuk a fejlődést, várjuk önöket vissza a továbbképzésekre, a fejlődés, a tudás biztosítására – mondta köszöntője végén dr. Németh István, aki Victor Hugo sorait idézte,  “Légy hasonló az égen szálló madárhoz…, aki a törékeny gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet, mégis vígan énekel, mert bízik szárnyi erejében.”, majd utolsó üzenetként felhívta az ifjú diplomások figyelmét arra, hogy február 15-én még jelentkezhetnek az ELTE-re.  

Ezt követően ünnepélyes fogadalomtétel, majd a diplomák átvétele következett. A Savaria Moziban készült ,,diplomás" fotóinkat a galériában találja. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére