Biztonságosabb lett a jáki halálkanyar (frissítve!)

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. február 10., szerda •
Több baleset történt már Ják közelében, halálos is. A jövőben talán kevesebb lesz, tettek ezért.
Biztonságosabb lett a jáki halálkanyar (frissítve!)

Az elmúlt napokban több olvasó panasznak is utánajártunk: szó esett a Márton Áron utcáról (veszélyes ott kerékpározni az út minősége miatt), a Toronyban lévő szemetes részről, ahol senki sem tesz rendet, valamint a Bucsu és Bozsok között lévő kátyús útszakaszról.

Aztán érkezett egy levél egy újabb megállapítással: november 9-én Újperint és Ják között történt baleset, három autó ütközött össze. A kanyargós, csúszós úton az egyik autó megpördült, és belecsapódott kát másik, szemből érkezőbe. A vétkes férfi kirepült a járműből, és súlyosan megsérült. A 21 éves sofőr az eset után csaknem három héttel belehalt sérüléseibe. A tragédia előtt és után is több baleset történt. Az említett részre most műanyag, az út szélét jelző, fényvisszaverővel ellátott oszlopokat és kanyarjelző táblákat helyeztek ki. Így talán jobban figyelnek majd a közlekedők, ami által kevesebb lesz az ütközés, reméljük. 

Tájéjoztatást kaptunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től arról, mi változott az említett útszakaszon:

A Ják és Szombathely között az őszi, kora téli időszakban történt balesetekkel kapcsolatban megkeresés érkezett Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesterétől annak érdekében, hogy a 8707-es jelű Körmend-Ják-Szombathely út érintett szakaszán az érvényes forgalmi rendet vizsgáljuk meg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a vizsgálatot elvégezték és megállapították, hogy a gépjárművezetőkre vonatkozó közlekedési szabályok betartása mellett az útszakasz mind jelzésrendszerében, mind állapotában teljes mértékben alkalmas a biztonságos közlekedésre. A most kihelyezett figyelemfelhívó forgalomtechnikai jelzések további segítséget nyújthatnak a közlekedőknek annak érdekében, hogy a balesetek száma csökkenjen. A balesetek helyszínének térségében a járművezetők figyelmének még hangsúlyosabb felhívása érdekében az íves szakaszon „egymás utáni veszélyes útkanyarulatok” veszélyt jelző táblákat, továbbá piros-fehér iránytáblákat és műanyag  vezetőoszlopokat helyeztünk el.

A balesetek elkerülése érdekében továbbra is kérjük a közlekedőket a vonatkozó közlekedési szabályok betartására. Ezen az erdős, páralecsapódásra hajlamos útszakaszon különösen fontos ügyelni az útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztására. Hasonlóan fontos tényező a gépjárművekben található passzív biztonsági berendezések használata az esetlegesen bekövetkezett balesetek sérülési fokának mérséklése miatt.

közösség

további frisss

lap tetejére