Tim Cook megígérte: Biztonságosabb lesz az iCloud

vkriszti-origo.hu • 2014. szeptember 07., vasárnap •
Biztosan hallott már a legújabb hackerbotrányról: a közelmúltban majdnem száz híresség képeit lopták el az Apple felhő alapú tárolórendszeréből, köztük Jennifer Lawrence és Kirsten Dunst meztelen fotóit is. A képekkel már most többen visszaélnek, hiába nyomoz az ügyben az FBI, még nincs eredmény. Tim Cook megígérte a felhasználóknak, hogy biztonságosabb lesz ezentúl az iCloud.
Tim Cook megígérte: Biztonságosabb lesz az iCloud

Az Apple intézkedéseket vezet be az iPhone-, iPad- és Mac-tulajdonosok adatainak védelme érdekében, nyilatkozta Tim Cook, a kaliforniai cég vezérigazgatója a Wall Street Journalnak. Tim Cook először reagált a hét elején történt hackertámadásra, melynek keretében hírességek privát fotóit lopták el az iPhone-nal és iPaddel használt iCloud-fiókjukból. A hackerek a felhasználói azonosító birtokában jelszóvisszaállítás és különböző kódfeltörő programokhasználatával nyertek hozzáférést a fiókok feltöltött adataihoz. Az ügyben az Apple és az FBI is vizsgálatot indított.

 Két héten belül megváltozik az adatvédelmi protokoll, így a felhasználók a korábbinál gyakrabban kapnak majd e-mail  értesítéseket a fiókjukkal kapcsolatos tevékenységről, például ha valaki az iCloud felhőszolgáltatásban tárolt adatokat, vagy a jelszót megváltoztatja, új készüléket csatol a profilhoz. Az új koncepció keretében minden gyanús tevékenységről jelentést kapnak, így azonnal jelszót tudnak változtatni, vagy lementhetik a féltett információkat.

közösség

további frisss

lap tetejére