Bizarr hobbi - Klubokban barkácsolják össze saját koporsóikat az új-zélandi nyugdíjasok

Szerző: Frisss.hu,theguardian.com Fotó:theguardian.com • 2016. szeptember 30., péntek •
Új szubkultúra van kialakulóban?
Bizarr hobbi - Klubokban barkácsolják össze saját koporsóikat az új-zélandi nyugdíjasok

Lehet félni a haláltól, de minek? Jobb, ha vidáman készülünk rá. Hasonló gondolat mentén szerveződnek azok az új-zélandi nyugdíjas klubok, ahová azért járnak idős emberek, hogy jó társaságban, és kellemes hangulatban barkácsolják össze saját koporsójukat.

Mint mondják, ez a hobbi nem csak pénzt spórol nekik (vagyis azoknak, akik majd eltemetik őket), de az állandó magányukat is enyhíti. Az első koporsó klubot a most 77 éves, nyugdíjas nővér, Katie Williams alapította 2010-ben Rotourában. Eleinte nem voltak sem alapanyagai sem szerszámai, és fogalma sem volt arról, hogyan készül egy koporsó. Aztán egy helyi vállalkozó segítségével végül beindult a dolog, és rövid idő alatt annyira felduzzadt a létszám, hogy a klub számára egy nagyobb műhelyt kellett bérelni.

A tagok amellett, hogy együtt vannak, úgy érzik, hogy valami hasznosat is csinálnak. Nem csak a saját koporsóikat készítik el, de babakoporsókat is gyártanak, amiket a helyi kórháznak adományoznak. Az ötletet annyira felkapták, hogy már kábé egy tucat hasonló kör működik a szigeteken.


 

közösség

további frisss

lap tetejére