Birkózó nagyüzem 8 napon át

SzR - Fotó: birkozoszov.hu és m4sport.hu • 2017. március 25., szombat •
Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke szerint igazi birkózó ünnep kezdődik szombaton városunkban.
Birkózó nagyüzem 8 napon át

A 2017-évi Kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon, ami egyben Polyák Imre-Emlékverseny is. A tizenötödik alkalommal megrendezett sporteseményen Lőrincz Tamás, Bácsi Péter, Lőrincz Viktor, Korpási Bálint, Kiss Balázs, Szabó László és rajtuk kívül is megannyi sztár lép majd az Arena Savaria szőnyegeire. 

Lőrincz Tamás már ötször(!) diadalmaskodott a hagyományos nagydíj-versenyen, ám ezúttal a 66 kiló fölött kettővel, a 75 kilogrammosok között lép a dobogóra – tudtuk meg Bacsa Pétertől, aki azt is elárulta, hogy szombaton 21 ország kötöttfogású birkózói lépnek majd szőnyegre, a jövő heti U23-as Európa-bajnokságra pedig több mint 35 ország legjobbjai érkeznek majd. 

A hétvégén a teljes magyar felnőtt élmezőny birkózik majd, hiszen ez az utolsó erőfelmérő a májusi Európa-bajnokság előtt, így aztán nagyon komoly csatákat és persze magyar sikereket várok. A Lőrincz-fivérek, Bácsi Péter, Korpási Bálint a nagydíjon aranyérem-esélyesek, az U23-as EB-n pedig a címvédő Szilvássy Eriktől, valamint Lévai Zoltántól, Losonczi Ottótól és Török Zsolttól, a hölgyek esetében pedig Németh Zsanettől várunk csillogó medáliákat – fűzte hozzá a sportvezető. 

Az Aréna Savariába már szombat délelőtt érdemes kilátogatni, hiszen már 9 órától szőnyegre léptek a birkózók. A részletes program ITT böngészhető. Az eredményekről honlapunkon értesülhet majd.     

 

közösség

további frisss

lap tetejére