Birkózás: Tokióig szól a szerződés

SzR - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 22., csütörtök •
A szabadfogású olimpikon birkózó, ifjabb Veréb István visszaigazolt a Haladás VSE-hez.
Birkózás: Tokióig szól a szerződés

Az a célom, hogy a következő olimpia sokkal jobban sikerüljön, mint a riói – mondta ifjabb Veréb István azon, a Haladás VSE-nél tartott hét eleji sajtótájékoztatón, melyen bejelentették a 29 esztendős kétszeres olimpikon szabadfogású birkózó visszatérését. 

Huszonnégy esztendőnyi zöld-fehér színekben történő birkózás után, a jobb körülmények, a zavartalan felkészülés érdekében Veréb István januártól csepeli színekben készült az ötkarikás játékokra, ám nem bizonyult sikeresnek a váltás. Az EB-n elért 12., majd az olimpián megszerzett 13. hely után ifjabb Veréb nyár végén felmondott a fővárosi klubnál, aztán visszatért nevelőegyesületéhez. 

2020-ig szól a megállapodásunk és szeretnénk lehetőségeinkhez képest teljes mértékben támogatni István felkészülését a következő 4 év világversenyeire – mondta a sajtótájékoztatón Horváth Norbert, a HVSE elnöke. 

A hazaigazolással a magyar szabadfogású birkózás két jelenleg legeredményesebb tagja, Ligeti Dániel, akit nem mellesleg az év szabadfogású birkózójának választottak, valamint ifjabb Veréb István újra együtt készülhet a sportág nagy kihívásaira. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére