Bezárhatnak a jövő héten a Tescók?

Frisss/MagyarIdők/888.hu - fotó: panoramio, frisss • 2017. augusztus 30., szerda •
Ha nem sikerül megegyezni a cég vezetőinek a sztrájkbizottság tagjaival, akkor az egyik nap zárva maradhatnak a boltok országszerte.
Bezárhatnak a jövő héten a Tescók?

A Magyar Idők szerint a Munkástanácsnok és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete több millió forintból hozott létre sztrájkalapot. Ebből fizethetik ki a sztrájkban részt vevő dolgozóknak a napi jövedelmek egy részét, amennyiben a Tesco áruházlánc vezetői nem tudnak megegyezésre jutni. A jövő hétre tervezett munkabeszüntetés lehet a tétje a szerdai egyeztetésnek. Amennyiben nem közelednek az álláspontok, a jövő hét elején zárva maradhatnak a boltok - igaz csak egyetlen napra.

A sztrájkoló munkavállalóknak nem kell aggódniuk, hiszen a kiesett bónuszokat a sztrájktámogatási alapot létrehozó bizottság mögött ott áll a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezet.

Ha a szeptemberi sztrájk megvalósulna, akkor a kiesett fizetés egy részét ebből az alapból kapják majd a dolgozók. Ez átlagosan nettó 2 ezer forintot kereső munkavállalók valamennyien arányosan kapják majd kézhez a juttatást. A vállalat pedig felkészült az esetleges bezárásokra is, hiszen a vezetők összeszámolták azokat a dolgozókat, akik részt vesznek az akcióban. A kieső munkaerőt diákszövetkezeteken keresztül próbálják pótolni.

Amennyiben nem közelednek az álláspontok, akkor valószínű több üzlet is bezár, hiszen a diákmunkásokkal nem minden munkafolyamatot lehet ellátni, így elképzelhető, hogy megegyezés híján bezárnak a Tescók egy napra.

via

közösség

további frisss

lap tetejére