Bevált az egyirányúsítás a Hadnagy utcában

Frisss - fotó: Bodorkós Máté, frisss • 2017. július 14., péntek •
Már mindenki észreveszi a tiltótáblát és ennek megfelelően senki nem akar behajtani az utcába a Honvéd tér felőli oldalról.
Bevált az egyirányúsítás a Hadnagy utcában

Lakossági és képviselői kezdeményezésre a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság még a tavalyi, 2016. szeptemberi döntése alapján felülvizsgálta a Hadnagy utca forgalmi rendjét. Az elkészült vizsgálat alapján a Hadnagy utca a Horváth Boldizsár körút és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon egyirányú lett, miután a bizottság 2017. januári ülésén egyetértett a javaslattal.

Az új forgalmi rend március 20-án lépett életbe, amelyet eleinte nem vettek figyelembe az autósok. Ezért néhány hétre rendőri jelenlétre volt szükség, de még így is akadt, aki megpróbált behajtani az utcába. Azóta viszont úgy tűnik, mindenki megértette és elfogadta a változást.

Bár a Hadnagy utca ezen részén még most, a nyári szünet idején is sokan parkolnak, a közlekedőket már nem akadályozzák a szemből érkező autóstársak. Ráadásul a Horváth Boldizsár körút másik oldalán sincs olyan mértékű forgalomnövekedés, mint amilyet néhány hétig tapasztalhattak a környéken élők.

közösség

további frisss

lap tetejére