Bemutatták a legújabb iPhone-t

frisss.hu, index.hu, player.hu • 2016. március 22., kedd •
Az Apple még mindig tud meglepetést okozni...
Bemutatták a legújabb iPhone-t

 

Tim Cook mutatta be hétfőn Kaliforniában az Apple két legújabb alkotását, az iPhone SE-t és az iPad Pro tablet 9,7 colos változatát. Bár a kijelző mérete mindkét készüléknél csökkent az áruk egy kicsivel sem lett kevesebb. Igaz, nem élhetünk panasszal a csúcstechnikára vonatkozóan. Akik az első, igazán olcsó iPhone megjelenésére számítottak, azok most jogosan érezhetik magukat csalódottnak, úgy tűnik a visszalépés semmilyen tekintetben nem kenyere az Apple-nek.

A most bemutatott, négycolos képernyővel rendelkező  iPhone SE nálunk 160 ezer forinttól indul majd, de aki nem elégszik meg a 16 GB-os alap verzióval, annak a 64 GB-ért 200 ezer forintot kell fizetnie. Márpedig miután csak a Facebook és a Messenger 1 GB-ot le is foglal a tárterületből, nagy valószínűséggel nem lesz elég a kisebbik változat.

Az SE a legdrágább iPhone 6S csipjeivel rendelkezik, azaz megkapta az A9-et és az m) társprocesszort is. A kamerája 12 megapixeles és képes 4K videók rögzítésére. Ugyanakkor nem evvel fogjuk a legjobb szelfiket elkészíteni, miután az előlap kamerája csak 1,2 megapixeles.

Meglepő az Apple névválasztása, hiszen mindenki szinte biztosra vette, hogy az 5 SE fog érkezni, ehelyett csak simán SE-re keresztelték az újdonsült készüléket. Amúgy pedig teljesen ugyanúgy néz ki, mint a nagy népszerűségnek örvendő ötös iPhone, tehát nem a 6S kicsinyített mását kaptuk.

Az ugyancsak most bemutatott iPad Pro kisebbik változata 9,7 colos kijelzővel rendelkezik. Az ősz óta forgalomban lévő nagytestvérhez hasonlóan ez is megkapta a felcsatolható billentyűzetet és az Apple Pencilt. Ebben már 12 megapixeles a kamera, és a kijelzője is jobb minőségű True Tone lett. Tárhelye akár 256 GB is lehet, ami már majdnem egy laptop szintjét jelenti.  Az iPad Pro 32 GB-os alapára 224 ezer forint, a 128, illetve 256 Gb-ért 284, illetve 344 ezer forintot kell kiperkálnunk – mindezt wifis használatnál. Ha mobilnethez ragaszkodnánk, akkor az árak 274, 334 és 394 ezer forintra mósodulnak.

közösség

további frisss

lap tetejére