Bemutatjuk a Frisss Média első babáját

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 16., kedd •
Jagodits Zsuzsa hírszerkesztőnknek megszületett a kisfia, Lőrinc.
Bemutatjuk a Frisss Média első babáját

Legnagyobb örömünkre április 6-án megérkezett Kecskés Lőrinc János, 3600 grammal és 54 centivel, nemrég pedig mi is meglátogattunk őket már otthon, hogy megnézzük a Frisss Média első babáját. 

Április elején született meg kisfiad, hogy élted meg?

Számomra már a várandósság is egy igazi csoda volt. Szándékosan használtam mindig ezt a kifejezést, mert nem teherként, terhességként éltem meg a 9 hónapot. Ezért is voltam a mikrofon mögött a 36. hétig - akkor is csak azért köszöntem el, mert az előkészületek a körmünkre égtek.

Személyes ügyem lett az is, hogy ahol csak lehet, elmondjam, nekünk sem jött könnyedén. Két évet vártunk Lőrinc érkezésére. Az ember általában arról hall, hogy szinte minden párnak azonnal összejött – nyilván, mert ezzel szívesen büszkélkednek a szerencsések. Aztán mikor ismerősökkel beszélgettünk, hogy „Na, mikor jön a baba..?!”, kiderült, hogy nagyon sokan hozzánk hasonlóan hónapokon, éveken át próbálkoztak, csak ezzel nem szokás kérkedni. Kivéve, ha sorstárssal találkozik az ember.

Mi volt ebben a legnehezebb?

Voltak mélypontok, amin nekünk is át kellett lendülnünk. Utólag azt mondom, hogy a tökéletes időpontban érkezett, de ezt kivárni számunkra is megterhelő volt. A legnehezebb talán az volt, hogy úton-útfélen azt kérdezgették, mikor jön már a trónörökös, és győzködtek, hogy milyen jó szülőnek lenni.

Elárulsz valamit a nagy napról?

Ez egy másik tabutéma, és úgy érzem, erről is beszélni kell. 48 óra vajúdás után, úgynevezett téraránytalanság miatt, sürgősségi császármetszéssel jött világra Lóci. De a társadalmi kritika dacára, nem érzem magam kevesebbnek, vagy rosszabb anyának. Pedig sokan ezt sugallják azok felé, akik nem tudták természetes úton világra hozni gyermeküket. A felépülésem villámgyors volt, amit a családomnak is köszönhetek. Aktív voltam, feszegettem a határokat. Ami nem ment, abban segítséget kértem és kaptam.

Most hogy érzed magad?

Már öthetes Lőrinc, és kezdjük kiismerni egymást. Persze kaptunk sok tanácsot, jót és rosszat egyaránt. Ha nehézséggel találtuk szembe magunkat, bújtuk a szakirodalmat is, hogy mi a legjobb megoldás. Emiatt a második, harmadik hét környékére kicsit össze is zavarodtunk, teljesen elvesztettük az önbizalmunkat. Majd rájöttünk, hogy a mi gyermekünket, mi ismerjük a legjobban. Két egyforma baba nincs. Ami az egyiknél beválik, az a másiknál lehet, hogy nem működik, így azóta csakis az ösztöneinkre, a szívünkre hallgatunk, ami tökéletesen működik. Mi is nyugodtabbak vagyunk, Lőrinc pedig tényleg csak akkor sír, ha valamit jelezni szeretne felénk.

Ha nem akarsz, ne válaszolj, de a szokásos kérdéseket azért felteszem… Átaludja az éjszakát? Hatásos volt a tejfakasztó?

Jellemzően 7 órát hagy minket egybefüggően pihenni Lóci. Ami pedig a tejfakasztást illeti, köszönöttel tartozom a Frisss Médiához tartozó kollégáimnak és a páromnak is, mert alapos munkát végeztek. :)  Volt egy növekedési ugrás, amikor félő volt, hogy nem lesz elég, de Balogh Annamária önkéntes szoptatási tanácsadó segítségének köszönhetően, kitartással, türelemmel ezen is túljutottunk.

 

A Frisss Média minden dolgozójának nevében jó egészséget és sok boldogságot kívánunk! :)

közösség

további frisss

lap tetejére