Barham óriásit játszott a vasárnapi vasi El Classicón, mégis a Körmend nyert

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 26., vasárnap •
Csillagok háborúja, avagy Vas megye két legjobb kosárlabda együttese ütközött meg Körmenden.
Barham óriásit játszott a vasárnapi vasi El Classicón, mégis a Körmend nyert

A negyedik negyed elején mutatott agresszív védekezésének köszönhetően lepte meg ellenfelét a Körmend és tett nagyobb előnyre, amellyel a találkozó végéig jól sáfárkodtak a piros-feketék.

Egis Körmend - Falco Vulcano KC Szombathely
92-81
(24-19, 20-22, 26--21, 22-19)

Körmend: Petty 16/6, Smith 5, Ferencz 9/3, Allen 23/6, Csorvási 15
Csere: Kromah 17/6, Gibbs 7/3, Horti -, Németh -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik
Falco: Govens 14/9, Váradi 5, Kovács P. 6/6, Barham 23/15, Pustahvar 13/6
Csere: Tóth N. 8, Medford 6/3, Zigeranovic 6, Bognár -, Simon -.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic

A mérkőzés hajrájához érve ismét feszült pillanatokat éltek meg a csapatok. A Körmend kisebb gödörbe került, a Falco pedig keményen hajtott, hogy ledolgozza 10-12 pontos hátrányát. Smith látványos zsákolásának, majd Allen ziccerének tapsolt a hazai közönség, Sekulovic mester pedig időt kért. Hiába, mert a körmendi együttes megállíthatatlan volt és Ferencz révén tovább növelte előnyét a Rába-parti alakulat. (40. perc: 

Az utolsó etap is Barham kosarával kezdődött. A szombathelyiek légiósa óriási kedvvel játszik ezen a találkozón is. Lőtávolon belülre ért a vendég csapat, ezért Gasper Potocnik kért időt. Allen büntetőjét követően Kromah csent el egy labdát, majd szerzett könnyű kosarat belőle. Srecko Sekulovic egyből reagált és magához rendelte tanítványait. Hiába, mert ismét Allen volt eredményes és felzúgott a "Tíz, tíz, tíz..." rigmus is. (35. perc: 80-68)

Óriási a füttykoncert, mert a sípmesterek ismét főszereplőkké léptek elő. A hazai és a vendég szurkolók sincsenek megelégedve a játékvezetők ténykedésével. Barham ismét betalált kintről ezzel a mezőny legeredményesebbje lett, ráadásul a Falco ezzel a triplával a vezetést is átvette átmenetileg. Kromah és Ferencz ugyanis szintén szórt egy-egy hárompontost, majd az amerikai bedobó a palánk közeléből is jól célzott, így hazai előnyt mutat az eredményjelző a harmadik negyed végén (30. perc: 70-62)

Idegesen kezdték a csapatok a második játékrészt is. Bár a szerzett pontok tekintetében nem hozott nagy változást a találkozó. Petty és Govens különcsatájának tapsolhatott a közönség, mindkét irányító betalált a hárompontos vonal mögül. Kovács tripláját követöen pedig a hazai kispad jelezte, hogy időt kér. Hamisítatlan rangadót játszanak a csapatok. (25. perc: 52-50)

Pontszerzők: 
Körmend: Allen 11/3, Csorvási 10, Petty 9, Kromah 5/3,  Gibbs 5/3, Smith 2, Ferencz 2.
Falco: Barham 10/6, Govens 10/6, Zigeranovic 6, Tóth N. 6, Pustahvar 5, Kovács P. 3/3, Váradi 1.

Allen ziccerére Tóth Norbert válaszolt a büntetővonal mögül, így továbbra is nyílt a találkozó, híven a korábbi megyei rangadókhoz. Az első félidő hajrájában felváltva vezettek a csapatok, de a nagy adok-kapokból a Körmend jött ki jobban. Kovács trojkájára ugyanis Kromah válaszolt postafordultával. Allen zsákolásánál aztán Sekulovic mester ismét magához rendelte tanítványait. Ennek meg is lett az eredménye, mert Váradi Benedek büntetőből faragott csapata hátrányán. 

A hazaiak a remek dobószázalékukkal dominálnak, ellenben a Falco jóval több lepattanót szerzett, amivel szorosan ott loholnak a házigazdák sarkában. Mégnem dőlt el semmi! (20. perc: 44-41)

Idegeskednek a játékosok, mert másfél percnek kellett eltelnie a második negyedből, hogy megszülessen az első kosárnak. Govens és Zigeranovic pontjaira Gibbs felelt. A Falco centerének hatalmas zsákolását követően a hazai kispad is időt kért, hiszen az eltelt  három percben egyetlen pontot szorgoskodtak össze a piros-feketék. Egyébként meg kell jegyezni, hogy a játékvezetők megkérdőjelezhető ítéleteivel borzolják a kedélyeket. Kromah is feliratkozott közben a pontszerzők listájára, így minimális a hazai előny. (15. perc: 30-28)

Felpörgött a Körmend is: Petty értékesített egy 2+1-es akciót, majd Gibbs süllyesztett el egy triplát. Nem meglepő, hogy időt kért Seculovic mester, mert a jó kezdés után a Falco támadásai pontatlanná váltak. Azonban ez a húzás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert a szomathelyiek továbbra sem találják a körmendi védekezés ellenszerét. (10. perc: 24-19)

Pontosabban és eredményesebben kezdte a találkozót a Falco. Hiába hozta el a feldobás után a labdát a Körmend, az első pontokat Pustahvar révén a sárga-feketék szerezték. Ezt követően is inkább a szombathelyiek akarata érvényesült. Barham vezérletével - aki egymaga 8 pontot dobott eddig - jobban áll a Falco. (5. perc: 12-13)

Kezdők:

Körmend: Petty, Allen, Ferencz, Smith, Csorvási
Falco: Govens, Váradi, Barham, Kovács P., Pustahvar

Igazán pikáns találkozóra van kilátás, hiszen Körmendre látogat a megyei rivális. A szombathelyiek az utóbbi időben felszállóágban vannak, míg a Rába-parti alakulat otthonában még a legjobb csapatok sem mehetnek biztosra.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére