Bárányhúsos datolyás pite és a többi: így karácsonyoznak a vízilabdázók

Szita Róbert • 2016. december 24., szombat •
A legjobb szombathelyi sportolók már megkezdték jól megérdemelt év végi pihenésüket. Az egyes sikersportágak helyi képviselőitől azt kérdeztük, hol karácsonyoznak és milyen ünnepi menüvel készülnek szentestére. Ezúttal a vízilabdázókat faggattuk a családi tradíciókról.
Bárányhúsos datolyás pite és a többi: így karácsonyoznak a vízilabdázók

Az OB I/B-s vízilabdázó, az AVUS rutinos játékosa már nevével is az ünnepi hangulatot sugallja. Karácsonyi Vazul számára fontosak a hagyományok.

Nekem remélhetőleg a szokásos programmal kezdődnek a karácsonyi ünnepek. A tervek szerint nagypapámmal és testvéremmel felmegyünk a Citadellára angyalkát nézni, aki pedig több angyalt lát megcsillanni, az nyer. Ilyenkor jót beszélgetünk, teázunk. Édesanyám és mostoha nagyim közben aktívan tevékenykedik a konyhában, aztán, amikor leülünk az asztalhoz egy jó vacsira, akkor erőlevest, utána főételnek rántott húst eszünk sajttal, tzatziki salátával, majd desszertként egy kis tiramisu és finom kávé következik, ezt követi a várva-várt ajándékozás – nyilatkozta lapunknak a pólós. 

Kovács Barnabás, a csapat fiatal kapusa Szombathelyen tölti az ünnepeket.  

Nálunk már hagyomány, hogy minden évben a Szentestét a nagymamámnál töltjük, ahol szűk családi körben megjelenünk, ebédelünk, és közben beszélgetünk. Az ebéd általában májgombóc leves előételnek és kacsa főételnek, az ebéd után a desszert sem maradhat el persze. Különböző bejglik, mézeskalács, sütemények. Majd, amikor már sötétedik, hazamegyünk és otthon töltjük az estét. Vacsorára pedig anyukám készít hagyományos karácsonyi ételeket. 25-én a Balatonra megyünk a nagyszülőkhöz, majd ott töltjük a napot nagy családi körben - tudtuk meg a szombathelyi kapustól. 

Kutasi Rómeó, az AVUS gólgyárosa Budapesten kezdi az ünnepeket. 

A karácsonyt otthon töltöm Budapesten, majd december 25-én visszatérek Szombathelyre, a barátaimhoz. A menü szerintem halászlé lesz és bejgli - árulta el a gólvágó. 

Juhász Máté az utolsó hazai meccsen 5 alkalommal is betalált az ellenfél kapujába. 

December 24-26-ig mindenki itthon lesz és valószínű, hogy a nagyszülőkhöz is ellátogatunk, aztán szilveszterkor mindenki megy a saját dolgára, de előtte mindig szokott lenni egy családi vacsora és egy közös koccintás. Még mindig vannak homályos foltok az étlapon, de az biztos, hogy idén is lesz bárányhúsos datolyás pite és halászlé is - nyilatkozta honlapunknak a tehetséges pólós. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére