Baranyai Enikő szeret a „darálóban” lenni

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Facebook • 2017. március 16., csütörtök •
Interjúra bírtuk a Haladás VSE makacs, önfejű, de céltudatos beállóját.
Baranyai Enikő szeret a „darálóban” lenni

Átlövőként kezdte pályafutását, de Szombathelyen már beállósként számítanak Haladásban a 21 éves Baranyai Enikőre. Az ifjú hölgy tipikus oroszlán, aki a pályán és a magánéletben is végigviszi mindazt, amit eltervezett. A zöld-fehérek játékosa egyébként rendkívül kritikusan beszél önmaga teljesítményéről, de reménykedik, hogy a szezon végén nemcsak a csapatnak lesz oka az örömre, hanem neki is.

Hol születtél, és hogy ismerkedtél meg a kézilabdával?

Csornán láttam meg a napvilágot és nem kellett sokat várni arra, hogy labdát fogjak a kezembe. Édesanyámat csodálva figyeltem a pálya széléről, aztán ahogy új csapat alakult a városba, úgy éreztem, én is részese akarok ennek lenni. Nem kellett sokat várni és már a korosztályos együttesekben játszottam.

Mégsem Csornáról, hanem Mosonmagyaróvárról igazoltál Szombathelyre…

Győrött játszottam, majd onnan kerültem a Mosonmagyaróvári KC SE-hez. Mindkét helyen nagyon jól éreztem magam, de Hamar Zoltán vezetőedző megkeresésére nem tudtam nemet mondani. Persze volt egy kis dilemma a döntés előtt, de nem bántam meg, hogy a Haladáshoz igazoltam.

Mi motivált abban, hogy Szombathelyre szerződj?

Nagyon ígéretes csapat épül a Haladásnál, ráadásul komoly célokat tűztek ki. Néhány éven belül élvonalbeli kézilabdacsapatot akarnak a vasi megyeszékhelyen. Nagy kihívás, de ez ugyanakkor vonzó is egy játékos számára. Úgy is mondhatjuk, hogy ez egy plusz motiváció.

Beállósként kesztyűs kézzel bánnak veled az ellenfelek, ezt hogy viseled?

A legtöbb játékossal szemben én nagyon szeretek ezen a poszton játszani. Tény, hogy a mérkőzés alatt megy az adok-kapok, de ez csak a támadás esetén nehezíti meg az életem. Ugyanakkor védekezésnél visszaadhatom a kölcsönt. Egyébként a saját játékomat tekintve nem vagyok elégedett, jóval több góllal szeretnék hozzájárulni a csapat sikeréhez. Mindenképpen szeretnék fejlődni és javítani a hiányosságaimon.

Hogy tetszik Szombathely, sikerült megszoknod a várost?

Nagyon bejött, bár Győr után fura volt megszokni. Itt kisebb a város és a nyüzsgés is. Egyébként a lányokkal igyekszünk felfedezni a látványosságokat, a jó idő beköszöntével erre most minden lehetőségünk meglesz.

Milyen embernek festenéd le önmagad mások számára?

Igazi tüzes jegyű nő. Makacs és céltudatos, mint a legtöbb oroszlán. Amit eltervezek, azt tűzön-vízen keresztülviszem. Ugyanakkor van egy visszafogottabb, csendes oldalam is.

közösség

további frisss

lap tetejére