Azt hitte az anyja, náthás ötéves kislánya, de két hét múlva meghalt

frisss.hu, 24.hu • 2016. február 09., kedd •
Egy rendkívül ritka betegséget kapott el vírusfertőzéssel.
Azt hitte az anyja, náthás ötéves kislánya, de két hét múlva meghalt

A 41 éves, Angliában élő Natalie ötéves kislánya Elizabeth egyik reggel fejfájással ébredt. Kicsit náthásnak is tűnt, így nem volt kérdés az anya számára, hogy kislánya megfázhatott. Egyáltalán nem aggódott, eszébe sem jutott, hogy bármi más okozhatja a tüneteket. A nap folyamán Elizabeth állapota folyamatosan romlott, másnapra már teljesen összeomlott. Natalie ekkor azonnal kórházba vitte, ahol legnagyobb megdöbbenésére mesterséges kómába kellett helyezni a kislányt, amíg kiderül, mi a baja.

Végül napokkal később álltak elő az orvosok a diagnózissal: Nataliet egy

Hemofagociotikus limfohistiocitózis

nevű, rendkívül ritka autoimmun betegség támadta meg. Mint kiderült, vírusfertőzés aktivizálhatta a kórokozót Elizabeth szervezetében. A betegség néhány nap alatt szeptikus sokkot idézett elő, majd sorban álltak le a kislány fontosabb szervei.

Natalie elmondása szerint az orvosok mindent megpróbáltak, mindent megtettek, hogy megmentség Elizabethet, de nem jártak sikerrel. Kórházba kerülését követően 18 nappal meghalt a kislány.

Natalie, hogy felhívja a figyelmet erre a ritka betegségre elhatározta, hogy körbegyalogolja Nagy-Britanniát. Közben végig tengerparton fog haladni, mivel kislányának ez volt a kedvenc időtöltése. A tervek szerint február 14-én indul majd, mert így december tizedikére, Elizabeth halálának egyéves évfordulójára fog körbeérni.

közösség

további frisss

lap tetejére