Az Év Fürdője 2018 – A Top 10-ben végeztek a Vas megyei fürdők

frisss • 2018. szeptember 11., kedd •
Ezen a nyáron már negyedik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Vas megye is büszke lehet a fürdőire, közülük kettő is a legjobbak között végzett.
Az Év Fürdője 2018 – A Top 10-ben végeztek a Vas megyei fürdők

Az Év Fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában, közel 200 fürdő versenyzett. A szavazást a termalfurdo.hu szervezte a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. Rekordszámú, közel 170 ezer szavazó voksolt, a versenyben összesen 176 ezer szavazat érkezett.

Minden évben meglepetés

Tavaly a Hungarospa Hajdúszoboszló írt történelmet, amikor 2015 után másodszorra is megszerezte Az Év Fürdője címet. Idén nagy meglepetésre e kategóriának nyertese egy olyan fürdő lett, amely már korábban egy másik kategóriában győzött.

Az Év Fürdője 2018 verseny győztesei

Az Év Fürdője 2018-ban a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett, amely 2016-ban, Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában már behúzta az első helyet. A fürdő népszerűségét leginkább családbarát jellegének, valamint a folyamatos, környezettudatos és vendégbarát fejlesztéseinek köszönheti. 2017. év végére a fürdő új épületszárnnyal gazdagodott.

A mórahalmi fürdőben négyféle gyógyvíz, nyáron 21, télen 16 medence, szaunaparkjában 14 kabin várja a vendégeket. Nyáron 15 000 m2-es parkosított zöldfelületén igazi mediterrán a hangulat. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint 3000 m2-es fedett élményfürdő is. A gyógyfürdőben számos gyógyászati szolgáltatás is elérhető.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2018-ban az Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő lett. A Békés megyei fürdőkomplexum sikerét ugyancsak a sokoldalúságának köszönheti: Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló természeti érték. 19 medence, 2 csúszda áll a fürdőzők rendelkezésére, akik szaunaparkjának 10 kabinjában is lazíthatnak. Gyopárosfürdő 2016-ban hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést.

A Helyiek Kedvenc Fürdője címet a Tiszavasvári Strandfürdő szerezte meg. A szezonálisan nyitva tartó fürdő 7 medencéje között termál-, úszó-, gyermek-, hullám-, és tanmedence is található, de a strandon egy 100 méteres óriáscsúszda is kanyarog. A termálmedence gyógyvize mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére ajánlott.

Szépen szerepeltek a megyei fürdők

Tíz Vas megyei fürdő mérkőzött meg a versenyben. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő idén leszorult a dobogóról, negyedik lett a legnagyobb, országosan ismert fürdőket felvonultató Az Év Fürdője 2018 kategóriában. Ugyanitt a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum 13. lett. A Mesteri Termálfürdő viszont egyet javított múlt évi helyezésén, így bejutott a Top 10-be A Helyiek Kedvenc Fürdője 2018 kategóriában.

közösség

további frisss

lap tetejére