Martinez dupla, kiállítás és magabiztos győzelem: Haladás – Debrecen 2-0

szróbert-hcsaba • 2015. március 14., szombat •
A Diósgyőr elleni hazai döntetlen és a pécsi vereség után újabb fontos meccs várt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatára. A zöld-fehérek a bajnoki címvédő DVSC-TEVA ellen szombat este, a Rohonci úton – nem kis meglepetésre – Martinez góljaival 2-0-ra tudtak győzni. Szentes Lázár vezetőedző a meccs után elmondta, hogy a csapat végig nagyon koncentráltan játszott, és ezúttal kifejezetten jó egyéni teljesítményeket is láthatott a kilátogató és már a szurkolástól is hangos közönség. A Haladás már nem áll kieső helyen.
Martinez dupla, kiállítás és magabiztos győzelem: Haladás – Debrecen 2-0

A tabella negyedik helyén álló debreceniek elleni bajnoki mérkőzés előtt az esélyeket latolgató hazai vezetőedző szerint mindkét csapat nagy erőket fog mozgósítani, nyílt játék lesz, és a meccs végén – mint fogalmazott – az egy pont sem lenne kudarc.

A szombathelyi zöld-fehéreknél Petrucci továbbra sem állt rendelkezésre, Alcibiade öt sárga, Németh Márió pedig piros lap miatt hiányzott, de nem volt ott a csapatban a sérült Rocchi, Iszlai, és Fehér sem. Közben a hét közepén felújították a Haladás-pálya évről-évre egyre rosszabb minőségű gyepszőnyegét, mivel a tavalyi nagy esőzések miatt nem tudott rendesen levegőzni a fű, ráadásul az utolsó őszi bajnokin a játékosok szó szerint szétdarálták a pályát.

Ilyen előzmények után a Haladás 1738 fizető néző előtt a Rózsa – Angyal, Fehér, Devecseri, Jánvári – Gaál, Nagy P.(Czingráber 90’), Martinez, Iszlai, Halmosi (Mancini 88’) – Radó (Rácz 85’) összeállításban futott ki a pályára.

A debreceniek pedig a Novakovics – Mészáros, Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovic, Varga J., Szakály P., Buadla (Tisza T. 62’) – Kulcsár T., Sidibe (Morozov 78’) csapattal álltak fel.

1’ – A Haladás kezdte a játékot.

5’ – Az első percek a vendégek szögleteivel telt el. 

7’ – Nagy P. távoli lövése szállt alig fölé.

13’- Martinez kapott kitűnő indítást, a kifutó debreceni kapus fölött elfejelte, de a visszafutó védő a kapu torkából kivágta a labdát.

25’ – Vendégszöglet után Varga J. fejese landolt Rózsa kezében.

33’ – VEZETÜNK!!! Szép támadás végén Martinez lőtte ki az alsó sarkot, 1-0!!!

42’ – MÁR KETTŐ A HALADÁS NEVE MELLETT. Megint Martinez volt eredményes, de ezúttal fejjel, illetve háttal, 2-0!!!

A szünetben nem volt csere.

49’ – Gaál mesteri átadását Radó fölé rúgta. Eldőlhetett volna a meccs.

59’ – Átvette a játék irányítását a hajdúsági csapat, de a fölénye meddő.

67’ – Sidibe megelőzte Angyalt, de a fejese fölé szállt.

72’ – Második sárga, majd piros lap! Brkovics kiállt.

90’+4’ – Itt a vége, fuss el véle, 2-0-ra megérdemelten győzött a Haladás.

Szentes Lázár: Nagyon jó volt végre hallani a közönség szurkolását. A csapat jól teljesített, annak külön örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. A kiállítás után semmi nem veszélyeztette a győzelmünket. Végig nagyon koncentráltan játszottunk, kifejezetten jó egyéni teljesítményeket is láthattunk. Szeretnénk Pakson is folytatni a győzelmi sorozatot.    

Kondás Elemér: Azt kaptam, amit vártam, kényelmesen kezdtünk és a Haladás bedarált bennünket. Mire felébredtünk, késő volt, a zöld-fehérek jobbak voltak. A hazaiak racionálisabban fociztak, mi ezúttal nem tudtuk játszani a saját focinkat.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére