Az ellenzék nem hagyja, hogy Puskás beszámoljon arról, hogy mit ért el Szombathelyen az elmúlt években

frisss, szombathely.hu • 2019. augusztus 28., szerda •
Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatta be az elmúlt kilenc év eredményeit összegző kiadvány elektronikus változatát a sajtó képviselőinek a Városházán. Úgy tűnik, megjelenni nem fog.
Az ellenzék nem hagyja, hogy Puskás beszámoljon arról, hogy mit ért el Szombathelyen az elmúlt években

A következő hetekben ennek nyomtatott változatát szerették volna eljuttatni az itt élőkhöz is. A kiadványból kiderül, hogy a 2010-es adatokat nézve 2019-re Szombathelyen felére csökkent a bűncselekmények száma. Míg 2010-ben még 18 milliárdos adóssága volt az önkormányzatnak, mostanra duplájára nőtt az iparűzési adó, azaz kétszeresére emelkedett az ipar termelése - összegezte a polgármester. A kiadványban szó esik a fejlesztésekről, hiszen 2011-ben épült fel az Arborétum látogatóközpontja, 2012-ben elkészült a Csaba utcai felüljáró, ugyanekkor 700 új munkahely létesült az akkori LUK-ban, 2014-ben megújult az evangélikus templom és környéke, 2015-ben új belgyógyászati tömb épült a kórházban, megszépült a Csónakázótó és környéke, felépült az új Brenner iskola. 2016-ban a Szent Márton emlékévhez kapcsolódó beruházások között rendbe hozták a Székesegyházat, a Püspöki Palotát, és elkészült a régóta várt M86-os gyorsforgalmi út is. 2 éve készült el a Haladás Sportkomplexum, Szombathelyre jött az ELTE, és megújult a Berzsenyi és Szent Márton tér is. A tavalyi év folyamán több száz millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a szombathelyi óvodákban, iskolákban. Végéhez közeledik a Sportliget rekonstrukciója, elkészül a dozmati víztározó, városszerte megújul az út és csatornahálózat - olvasható a szombathely.hu-n már közzétett kiadványban, amelynek közreadását Puskás Tivadar polgármester képviselői keretéből nem támogathatja, tudtuk meg Lendvai Ferenctől, a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság elnökétől.

- A közgyűlés ellenzéki frakciója nem támogatta Dr. Puskás Tivadar polgármester úr kezdeményezését a saját képviselői keretének felhasználására vonatkozóan. Ilyen nem fordult még elő. Az elmúlt öt évben képviselői kereteket egyhangúlag szavaztunk meg és soha nem utasítottunk el egyetlen kérést sem. Konkrétan betiltották Puskás Tivadar polgármester záró kiadványának a megjelenését.  Ez cenzúra! A régi átkos idők betiltásait idézi! Ám jól mutatja, hogy mi várna Szombathelyre hatalomra kerülésük esetén - tette hozzá a politikus, aki az esetről közösségi oldalán is posztolt:

 

közösség

további frisss

lap tetejére