Az éjjel soha nem érhet véget?!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke, fourfourtwo.hu, boon.hu és 24.hu • 2016. október 07., péntek •
A ma esti magyar-svájci világbajnoki selejtező előtt Gaál Bálint, Predrag Bosnjak, Vanczák Vilmos és persze Bernd Storck is elmondta véleményét. Aztán késő este kiderül, milyen kedvünk lesz és meddig tart(hat) az éjjel.
Az éjjel soha nem érhet véget?!

Az első világbajnoki selejtezőn csalódást keltő gól nélküli döntetlent játszottunk a Feröer-szigetek csapatával, míg a svájciak a Cristiano Ronaldo nélkül felálló Európa-bajnok portugálokat verték meg hazai pályán 2-0-ra. Ezek után jön ma este a számunkra szinte sorsdöntő magyar-svájci meccs. Kíváncsiak voltunk, mit tippelnek a Hali játékosai.  

Nagyon kemény mérkőzésre számítok, jobb erőkből áll a svájci csapat, ám, ahogy az Európa-bajnokságon, úgy ma este is igazi csapatként funkcionálva, legyőzhetjük őket. Bízom a magyar sikerben, abban hogy hazai pályán legyűrjük a svájci csapatat. Szerintem 1-0-ra győz a magyar válogatott. Sok helyzetünk nem lesz, azokkal azonban jól kell sáfárkodni, kevés gólra számítok. Ha csapatkent jól működünk, úgy lehet esélyünk nyerni – nyilatkozta a frisss.hu-nak Gaál Bálint, a Haladás gólerős támadója. 

A Hali védője, Predrag Bosnjak is hazai győzelmet vár. 
Nagyon nehéz meccs lesz, és hiába van több sérültjük is a svájciaknak, nekünk csak akkor lehet esélyünk, ha saját játékunkat játsszuk. Szerintem minél hamarabb gólt kell rúgni és akkor az Eb-n is tapasztalt csapatmunkával, szervezett védekezéssel, gyors kontrákkal minimális győzelmet arathatunk – tette hozzá a szombathelyi csapat védője.  

Vanczák Vilmos 79-szeres magyar válogatott labdarúgó több éven át Svájcban is futballozott és a Sion játékosaként a jelenlegi svájci szövetségi kapitány, Vladimir Petkovic is volt az edzője, az M4 Sportnak elmondta, hogy ne tévesszen meg senkit, hogy több standard játékos is hiányozhat sérülés miatt a svájciaknál. 


A sérültek ellenére ugyanolyan minőségű csapattal lépnek pályára a svájciak, mint azt tették az Európa-bajnok portugálok ellen 2-0-ra megnyert első selejtezőjükön, szóval nem lesz sétagalopp – fűzte hozzá a rutinos válogatott. 

Közben Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy Portugália és Svájc a csoport favoritja, de Vladimir Petkovic csapatát mindenképp meg kell szorítani. Arra a kérdésre pedig, hogy melyik svájci játékost „igazolná át”, határozott választ adott.


Semelyiket. Elégedett vagyok a csapatommal. Ez jó együttes, az Eb-n is megmutattuk. Magyarországon mindig nagyok az elvárások, függetlenül attól, hogy az utóbbi évtizedekben nem ért el sikereket a válogatott. A nyári Európa-bajnokság olyan volt, mint egy mese, teljes eufóriát váltott ki – mondta. 

A Magyarország – Svájc világbajnoki selejtező 20 óra 45 perckor kezdődik és a frisss.hu is közli az eredmény alakulását. 

közösség

további frisss

lap tetejére