Az autóknak, versenyzőknek, ami a csövön kifér, de a közönségnek csak óvatosan!

SzR - Fotó: frisss.hu • 2017. május 19., péntek •
Első a biztonság, ezért aztán a szombat délelőtt rajtoló Iseum Rally rajongóinak érdemes egy-két szabályt betartani!
Az autóknak, versenyzőknek, ami a csövön kifér, de a közönségnek csak óvatosan!

Az országos rally-bajnokság Szombathelyre érkezett a hétvégén, a krém ismét nálunk, Szombathelyen versenyez. Unger József vezetéstechnikai szakértő, helyi szervező, Ő az, aki Szombathelyen segít megszervezni az utak, útszakaszok biztosítását, a Magyar Közúttal ő tartja a kapcsolatot, az Erdészettel és a szakemberekkel is ő beszélte le, ő tervezte meg, hogy merre mehetnek, hogy milyen szakaszon versenyezhetnek. Már a kezdetektől részt vesz a szervezésben. A Frisss FM 97.7 stúdiójában beszélgetett vele Farkas Beni. 

Milyen szabályokat érdemes betartani a nézőknek, rajongóknak?
Az a kérés, hogy pénteken délután, kora este, mivel a Huszár úti laktanyából a város felé hajtanak majd ki a rajtceremóniára igyekvő versenyzők, ezért udvariasságot kérünk az arra közlekedőktől. A Rákóczi úti rajtceremónia, a díszrajt után felállnak a Fő térre az autók és itt lehet majd megtekinteni a versenyautókat. 

Aztán szombaton már élesben is láthatjuk a legjobbakat…
Valóban, szombaton 9.51-kor az 1. gyorsasági szakasz indul. A hagyományok szerint idén is Szombathelyről elmennek Acsád felé és az erdészeti úton lesz az 1. gyorsasági szakasz. 

Itt is érdemes betartani a szabályokat…
Felhívjuk a kilátogatók figyelmét, hogy az autókat minden versenyszakasz környezetében úgy parkolják le, hogy azok ne akadályozzák a versenyt és a versenyzőket. Fontos, hogy Szombathelyen, a Söptei úton, teljes hosszában megállási tilalom lép életbe péntek reggel 8-től vasárnap 20 óráig. Az útpadkán sem lehet majd megállni. A mezőgazdasági területekre se próbáljanak beállni a kilátogatók! 

A gyorsasági szakaszok környékén hogyan érdemes nézőként elhelyezkedni?
Legalapvetőbb, hogy olyan helyen álljunk meg, hogy ne a kanyar külső ívén helyezkedjünk el, hiszen kisodródás veszély van, a versenyzők a pályára koncentrálnak, nem a nézőkre. Sosem álljunk háttal, illetve ne üljünk le olyan helyen, ahol veszélyes lehet. Érdemes betartani azt a mondást is, miszerint, ahogy a vadászkutya lesi a nyulat, úgy kövessük a versenyautót, a versenyt. A versenybíró tanácsait mindig érdemes követni, ő ugyanis nem az ellenségünk, hanem a segítőnk.  

Péntek este 19 órakor a rajtceremóniával, majd az éjszakai Fő téri bemutatóval megkezdődik az idei Iseum Rally.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére