Az autógyilkos természetbúvár is szeret futni - Savaria youtuberei 12. rész

NagyRobert • 2017. január 29., vasárnap •
"Nem tudom szabályosan fogni a kormányt, mert a Pistának akkor ki kellene szállni!"
Az autógyilkos természetbúvár is szeret futni - Savaria youtuberei 12. rész

Az én generációm gyerekként még a tévében nézte a Totalcart, most meg már mindent megkapunk a neten. A YouTube-é a jövő, amit mi sem bizonyít jobban, mint Winkler Róbert csatornája, ami egyszerre nosztalgikus időutazás, ismeretterjesztő kisfilmek tárháza és vlog, ahol az ember magát adja.

Azt hiszem, ebben az esetben a minőségről nem kell beszélni, Winkler a tőle megszokott precizitással és szakértelemmel gyártja a kis anyagait, ahol profi minden. Persze, a régi videók pixelesek, viszont nem egy több mint 10 éves Totalcar epizódon fogok fennakadni, hogy helyenként széthullik a kép.

A vlog szekcióban a témaválasztás már sokkal érdekesebb, mert Róbert világa nem csak és kizárólag az autók körül forog. A tescós kézműves sörök tesztjétől a téli futás rejtelmeiig már most is elég sok minden van, még filmajánló is.

Pedig a csatorna alig több mint egy hónapja indult, az első feltöltés isten egyik barmáról szól, aki a piroson áthajtva majdnem elgázolt valakit a zebrán. Ez még amolyan némafilm, ahol a legnagyobb poén feliratban érkezik paintes megoldással egy szelet Google Maps-en.

A csatorna tudatosan felépített ugyan, de mégsem túlgondolt. Winkler Róbert magát adja minden videójában és felvállalja, ha valamihez adott esetben nem ért. Viszont kellő humorral, iróniával és önkritikával mindent el lehet adni, sőt, ettől lesz igazán szerethető a dolog. Az "életszak" az megvolt, a többi meg alakul.

Nem maradt más hátra, mint az ítélet, ami Róbertnek kedvező, hiszen 20 jól összeszerelt Mercury Cougart tudunk adni erre a produkcióra a tízből és reméljük, hogy még több, YouTube-ra gyártott anyaggal jelentkezik.

 

közösség

további frisss

lap tetejére