Átléptünk az időkapun: Ave Savaria, Ave populus Pannoniae!

SzR - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 24., csütörtök •
Hende Csaba országgyűlési képviselő csütörtök este a címben szereplő szavakkal köszöntötte Savaria népét, majd Puskás Tivadar polgármesterrel közösen fellobbantotta a Vesta-templom tüzét és ezzel megkezdődött a karneváli időszámítás, és a tizennyolcadik Savaria Történelmi Karnevál.
Átléptünk az időkapun: Ave Savaria, Ave populus Pannoniae!

A hagyományoknak megfelelően az országgyűlési képviselő és a polgármester vezetésével este 8 óra után pár perccel a város képviselői kijöttek a Városházáról, ahol a centurio és a római légió fogadta és köszöntötte őket. A centurio jelentése után Savaria szenátorai a Savaria Légió kíséretében vonultak be a Fő térre, a karneválnyitó ceremóniára.  

Itt szemlélték meg az elöljárók a felsorakozott legionáriusokat, majd a liktorok, a törvényszolgák felkísérték a színpadra a város vezetőit.
Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője ,,Ave Savaria, ave populus Pannoniae” köszöntéssel üdvözölte a 18. alkalommal megrendezett karnevál valamennyi résztvevőjét.

Ez jó alkalom arra, hogy felkutassuk értékeinket, mert csak az a fa nő magasra, mely mélyre nyújtja a gyökereit, mindenki érezze magát nagyon jól egészen vasárnap estig – folytatta Hende Csaba, majd a város első embere következett. 

Puskás Tivadar nagy örömnek és megtiszteltetésnek nevezte, hogy immár hetedik alkalommal köszönthette polgármesterként a város lakóit és a Szombathelyre sereglett vendégeket.

Savaria, Szombathely büszke múltjára és jelenére. Úgy élünk és tevékenykedünk, hogy lehetőleg ránk is büszkék lehessenek az utódaink. Köszönöm a karnevál kitalálóinak az ötletet, hogy a múltba nyúltak és megmutatták, hogy milyen a múltunk – hangsúlyozta a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy az első karneválokról sem szabad megfeledkezni, hiszen a 2000-ben indult folyamat töretlen népszerűségnek örvend.

Összetartunk és büszkék vagyunk a városunkra, Felelősségteljes szórakozást, nagyon jó időt kívánok mindenkinek – zárta gondolatait, majd megnyitotta a karnevált.

Ezt követően Hende Csaba és Puskás Tivadar fellobbantotta a lángot, ezzel megkezdődött a karneváli időszámítás. Ezután a centurio vezetésével elvitték a lángot a Történelmi Témaparkba, ahol 3 napon át őrzik majd a legionáriusok azt.

A sok ezer ember ezzel idén is átlépett az időkapun, a karnevál idejére az elöljárók mellett honlapunk munkatársai nevében is mindenkinek felejthetetlen és felhőtlen szórakozást és időtöltést kívánunk.  
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére