Aranyérem Rióban: Tóth Tamás paralimpiai bajnok!

SzR-nso.hu • 2016. szeptember 17., szombat •
Az S9-es sérültségi kategóriában, a 100 méteres hátúszók között szerezte meg a magyar küldöttség első paralimpiai elsőségét Tóth Tamás.
Aranyérem Rióban: Tóth Tamás paralimpiai bajnok!

Korábban 100 méter gyorson a harmadik helyen végzett Tóth Tamás, ennek elenére nem feltétlenül vártak tőle érmet. A fordulónál még a negyedik helyen volt, aztán óriási hajrát indított, és jobb benyúlással győzött - írja az nso.hu. 
„Egész első nap az volt a taktikám, hogy óvatosan kezdtem, de tartottam attól, hogy most a döntőben ennek rossz lesz a vége" – mondta Tóth Tamás az M5-nek.
„Ezért úgy készültem, hogy próbálok minél erősebben kezdeni. Már a döntő előtt, a last call roomban azonban újragondoltam az egészet, és a medencébe már úgy mentem be: lesz, ami lesz, én bizony nem kezdek gyorsan. Az edzőm felhívta a figyelmemet, hogy az első hosszon próbáljam meg elnyújtani a tempókat, és akkor marad erőm a hajrára. A döntőben szerettem volna megtartani a negyedik pozíciómat, fantasztikus, hogy végül sikerült győznöm.”


 Az S9-es sérültségi kategóriában induló Tóth – aki négy éve Londonban két ezüstérmet szerzett – a délelőtti előfutamból a negyedik idővel kvalifikálta magát a fináléba, ahol aztán szenzációs eredményt ért el és megszerezte a riói magyar paralimpiai csapat első aranyérmét. 

közösség

további frisss

lap tetejére