Arany minősítést kapott Szombathely Város Fúvószenekara

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 11., vasárnap •
A Bartók Teremben állva tapsolt nekik a közönség.
Arany minősítést kapott Szombathely Város Fúvószenekara

Azt mindig is tudtuk, hogy hihetetlen népszerűségnek örvend a Szombathely Város Fúvószenekara, de a tegnapi ováció még talán ezt is felülmúlta. Nem egy hagyományos, hanem minősítő koncertet adtak tegnap. Szombathely Város Fúvószenekara a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tagjaként, annak minősítési rendszere alapján minősül koncert és szórakoztató kategóriában egyaránt, felső C kategóriában. A hangverseny első részében koncertzenekari műveket, a második részben pedig könnyedebb hangvételű, szórakoztató műveket hallhattunk Tóth Máté vezénylete alatt.

Szakmai zsűri figyelte a fúvósok minden mozdulatát: Szabó Ferenc,  Hidas Frigyes díjas karmester; a győri Széchenyi István Egyetem, Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének tanára; a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Elnöke. Szélesi Attila, a Sárvári Koncertfúvószenekar karmestere, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja, valamint Markovics Gábor, a Tamási Koncertfúvószenekar karmestere, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja.

Kolléganőnk, Jagodits Zsuzsa volt az est háziasszonya, aki minden zenemű előtt érdekes részleteket mesélt az adott darabról. A közönséget dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Szombathely önkormányzati képviselője, a Jogi És Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke köszöntötte.

A koncert első részében elhangzott Julius Fucik: Kinizsi indulója, Liszt- Michel Carros: Magyar Fantáziája, Hidas Frigyes: Szvitje, és a misztikus hangzásvilágú Reineke: Pilatus: Mountain of Dragons. A szünet után jöttek a hollywoodi művek például a Star Wars, de hallhattunk egyveleget a Galaxis Őrzői című szuperhősfilmből. A spanyol stílus is megjelent az esten, igazi matador volt Mihályfi Márk, aki trombitaszólót játszott.

Úgy tűnt, bármibe fog a zenekar, a vastaps jár nekik. Az este végén pedig kiderült, nemcsak a közönség, hanem a zsűri is elégedett volt: arany minősítést kaptak mindkét kategóriában, Tóth Máté karmestert pedig külön méltatta a zsűri. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére