Arany, ezüst, bronz: Hosszú Katinka, Imre Géza és Kenderesi Tamás

Szita Róbert - nso.hu - Fotó: MTI • 2016. augusztus 10., szerda •
A keddi magyar éremkovácsok az uszodában és a páston remekeltek.
Arany, ezüst, bronz: Hosszú Katinka, Imre Géza és Kenderesi Tamás

Az olimpia 4-dik versenynapjának krónikájához tartozik, hogy sajnos Gyurta Dániel idejekorán kiesett, még a legjobb 16 közé jutás sem sikerült a 200 méteres mellúszás címvédőjének. Erről ITT már olvashattak részleteket, aztán Imre Géza ezüstjéről is beszámoltunk, ITT elolvashatták, hogy hiába vezetett a magyar világbajnok 14-10-re is, a dél-koreai Park kiénekelte a magyar csapat doyenje szájából a sajtot és 14-15-re nyert.

Ezt követően, magyar idő szerint hajnali 3 óra után következtek a magyar érdekeltségű úszódöntők.     

Magyar döntők úszásban
A férfi 200 méteres pillangó döntőjében a 19-szeres olimpiai bajnok Michalel Phelps, a címvédő dél-afrikai LeClos mellett a magyar Cseh László és az eddig hallatlanul szemtelenül úszó Kenderesi Tamás is rajtktőre állt. Utóbbi az első idővel, miután már az elő- és a középdöntőben is legyőzött mindenkit.
Az első rajtnál érződött, hogy mindenki feszült, nem is sikerült a start, aztán a 3 óra 29 perces rajt közepesen lett a mieinknek. 50 méternél mégis Cseh Laci vezetett, Kenderesi a 4. helyen úszott, 100 méternél nagyon feljött LeClos is, aztán 150-nél már Phelps vezetett, és ezt nem is adta már át. A célba 1.53.36-tal ütött be, ezzel huszadik (!!!) olimpiai aranyérmét szerezte, a japán Sakai Masato végzett a 2. helyen, Kenderesi Tamás fantasztikusan hajrázott és 3. lett, ideje újabb egyéni csúcs, 1.53.62.

A mi Cseh Lacink ezúttal sajnos csak 150 méterig volt versenyben, 1.56.24-gyel a hetedik helyen végzett. Talán majd 100 pillén vigasztalódhat.

A női 200 méteres pillangó középfutamában Szilágyi Liliána 2.07.34-gyel ért célba, ezzel a 10. lett, tehát lemaradt a döntőről. 

A női 200 méteres vegyes döntőjében a kétszeres olimpiai bajnok és világcsúcstartó Hosszú Katinkára figyelt a világ. Dirado, O'Connor és a címvédő Ye Shiwen akarta megakadályozni, hogy Katinka harmadik aranya is összejöjjön.

A 4 óra 32 perces rajt után, 50 méternél 27.23-mal fordult az 1. helyen, 100 méternél, a hát után 58.89-cel vezetett. A mellenmaradt az élen, bár O' Connor feljött, Katinka 2.06.58-cal, új olimpiai rekorddal ismét elsőként csapott a célba, EZZEL HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOK! Katinka nagyon elfáradt a végére, de kit érdekel?! Sporttörténelmet írt, megcsinálta ugyanazt, amit Egerszegi Krisztina is 1992-ben véghezvitt. FANTASZTIKUS! 

A további keddi magyar eredményekről ITT olvashatnak. Érdekesség, hogy 4 versenynapot követően mi, magyarok 4 arany-, 1 ezüst-, és 1 bronzéremmel az USA és Kína mögött a 3. helyen állunk a nemzetek versenyében.  

A magyar sportolók szerdai programja IDE kattintva böngészhető. 

közösség

további frisss

lap tetejére