Apu már mobilról veszi meg neked a várost

Frisss/techcrunch.com/google - fotó: techcrunch.com, giphy, tenor • 2017. március 20., hétfő •
Főleg, ha Gmailt használtok.

 A Gmail óriásit húzott azzal, hogy beépítette a Google Wallet (pénztárca) alkalmazást a mobiltelefonos applikációjába. A forradalmi újítás eredményeképp az Androidos Gmail alkalmazással képes vagyunk pénzt kérni és küldeni, ráadásul mindezt úgy, hogy nem szükséges Gmail-es címmel rendelkeznünk. A felhasználók szinte semmit nem fognak észrevenni a fejlesztésből. Használata pedig rendkívül egyszerű lesz, hiszen a funkció eléréséhez elég a gemkapocsra kattintani - pont, mint a melléklet csatolásánál - majd kiválaszthatjuk, hogy kérni vagy küldeni szeretnénk egy kis "aprót". A felugró pop-up ablakba beírjuk az összeget, a megjegyzést és már úton is a pénz.

Nagyon sok előnye van egyébként ennek az újításnak - állítja a Gmail fejlesztő csapatának vezetője. Az egész folyamat az applikáción belül zajlódik le, nincs szükség a Google Wallet telepítésére. Továbbá a pénz utalásáért egyetlen fillért nem számolnak fel.

A gyors fizetési alkalmazások terén egyébként nagy a verseny, elég csak a Venmóra, a PayPalra gondolni. Ezentúl a Gmail is benevezett a virtuális pénzmozgások világába. Ráadásul az ismertsége miatt egy közös utazásnál óriási lehetőségekkel kecsegtet az applikáció, csak úgy, mint az egyetemistáknak, ha anyagi gondokkal küszködnek. Elég dobni egy üzenetet anyunak és postafordultával máris jobban állhatunk.

A Gmail egyébként nem az egyedüli, amely bővíteni készül repertoárját, hiszen a levelezés mellett amúgy sem a csevegés volt a legismertebb funkciója a programnak. Viszont a riválisok tekintetében azért van lemaradása. A Snapchatnél már most is lehet fizetni barátainknak, a Facebook pedig a Messenger révén próbál utat törni.

A Gmail viszont egyeduralkodónak számít az email küldések tekintetében, hiszen a Yahoo, a Microsoft, és az AOL sem tudja megszorítani a legismertebb üzenetküldő szolgáltatót, amely 2013-ban már Android rendszerrel ellátott készülékekre is feldobta applikációját. Talán ezt az ütőkártyát használhatja ki, hiszen felhasználói tekintetben a mobiltelefonok korszakát éljük.

A Google vezetői pedig kijelentették, hogy a pénzváltás és küldés funkciója az Egyesült Államok területén már él. Ehhez mindössze egy Android rendszerrel ellátott készülékre van szükségünk, no és persze internetre.

via teckcrunch.com, google

közösség

további frisss

lap tetejére