Amit tudni kell a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

Frisss - fotó: Frisss, kaposvarmost.hu • 2016. november 25., péntek •
Úgy tűnik, hogy a vasi autótulajdonosok lojálisak biztosítójukkal szemben.
Amit tudni kell a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

A karácsonyi bevásárlás mellett az év végi roham a biztosítótársaságokat is eléri. Ekkor a gépjármű tulajdonosok mérlegelnek, hogy megéri-e kedvezőbb feltételeket választani. Persze vannak kritériumok, amelyeknek meg kell felelni az év végi váltásnál. Kötelező biztosítót 2016. december 31-ig válthatunk, ha a szerződésünk évfordulója január elsején van. Ennek egyik feltétele, hogy szándékunkat 2016. december 1-ig benyújtsuk szolgáltatónk felé.

Bende Gabriella, az Allianz biztosító munkatársa szerint már nincs olyan nagy vándorlási kedv, mint volt néhány éve.

A 2010 előtt vásárolt gépkocsik kötelező biztosításának még január 1. a fordulója. Tapasztalatom szerint mindig akadnak olyanok, akik pár ezer forintért váltanak, de a többségnek fontosabb a hűséggel együtt járó teljes körű üzletkötői kiszolgálás biztosítások terén. Így nincs olyan rohanás, mint korábban. A mai világban egyre fontosabbak ezen a téren a személyes kapcsoltatok ügyfél és üzletkötő között is. Épp ezért már nem annyira az ár, inkább a minőségi szolgáltatás a döntő - mondta a szakember.

Időben gondoljunk a jövőnkre...

Ha mindenképpen a váltás mellett döntünk, akkor jobb tisztában lenni néhány dologgal. Fontos információ lehet, hogy a 2010. január 2. után vásárolt autók esetén a vásárlás napja lesz a biztosítási évforduló. Természetesen kivételt képeznek ez alól azok, akik amúgy is január első napján vásárolták meg a gépkocsit (például 2013. január 1.), Ők ugyanúgy válthatnak év végén kötelező gépjármű felelősség biztosítót.

A szerződést írásban kell benyújtani személyesen, telefaxon, vagy ajánlott levélben eljuttatni biztosítónk irodájába. Amennyiben nem érkezik meg időben a felmondás, nem lesz érvényes az újonnan kötött szerződésünk. Ezért nem árt odafigyelni, hogy ne az utolsó pillanatra hagyjuk az intézkedést.

közösség

további frisss

lap tetejére