Amikor eldurvul a karácsonyi buli

Tóth Eszter • 2016. december 11., vasárnap •
A Hivatali karácsony a Másnaposok alkotóinak újabb agyament vígjátéka.
Amikor eldurvul a karácsonyi buli

A szeretet ünnepének közeledtével mindenki egy kicsit bedilizik, hiszen ajándékot kell venni a családnak, kiválasztani a megfelelő karácsonyfát, kialakítani a rokonlátogatás sorrendjét, megtervezni a menüt, közben pedig még megy az év végi hajtás a munkahelyen. Valamikor ki kell engedni a gőzt és erre nincs is jobb alkalom, mint a cég által rendezett karácsonyi buli. Ilyenkor bratyizhatsz a főnökkel, elmondhatod a könyvelésen dolgozó lánynak, hogy te küldözgetsz neki vicces e-maileket és ha bármi is balul sülne el, a következő munkanapon ott folytathattok mindent, ahol a parti előtt abbahagytátok. Mert, ami a hivatali karácsonyi bulin történik, az ott is marad…

A Másnaposok-széria írói és a Josh Gordon-Will Speck rendezőpáros most megalkotta nekünk azt a céges bulit, amin bizonyára mindannyian szeretnénk részt venni, de csak akkor, ha nem arról a helyről van szó, ahol épp dolgozunk. Folyik az alkohol, „csavarodik” a füves cigi, a Mikulás Jézus Krisztussal az ölében ül a Vastrónon, miközben hóembernek öltözött IT-sek járnak táncot a tárgyalóban. Ez jellemzi a film hangulatá. Kapunk egy egyre eldurvuló bulit, törés-zúzással, rengeteg ökörködéssel és iszonyúan elvadult ötletekkel, és eközben még a főszereplőink sorsának alakulását is követnünk kell.  

Mert igen, történet is van, habár az egész elég kiszámítható és egyszerű, aki pedig valamennyit is ért az informatikához, az sikítva fog kirohanni a sok marhaság hallatán. A sztori szerint egy informatikai cégnél vagyunk, ami nem teljesít túl fényesen, ezért a kemény főnök (Jennifer Aniston) úgy dönt, hogy bezáratja az egész kócerájt. Öccse (T.J.Miller) ugyan vezetőnek teljesen inkompetens, de imádja a céget és a dolgozókat, ezért elhatározza, hogy megmenti a vállalatot és megpróbál lenyűgözni egy nagybefektetőt (Courtney B. Vance) úgy, hogy öt óra alatt megszervezi az évszázad hivatali karácsonyi buliját. Mindeközben tanúi lehetünk a kissé elvont informatikus (Jamie Chung) és a frissen elvált kisfőnök (Jason Bateman) szerelmi évődésének és a magányos papagájos HR-es csaj (Kate McKinnon) átlagon felüli vezetési képességeinek.

A filmet annak ajánlom, aki bírja a hangos bulizenét, a montázsként összevágott legagyamentebb bulizós pillanatokat, a szélsőséges karaktereket és az altesti poénokat. Ha nem várunk tőle semmi komolyságot, remek kikapcsolódást nyújthat a karácsony előtti rohanásban.

Ezekben az időpontokban vetíti a Savaria mozi, ezekben pedig a Cinema City. 

közösség

további frisss

lap tetejére