Amikor az élet Kalandagarakat és egyéb állati izgalmakat ad - Savaria youtuberei 11. rész

NagyRobert • 2017. január 16., hétfő •
De lehet-e objektíven kritizálni egy kutyás csatornát?
Amikor az élet Kalandagarakat és egyéb állati izgalmakat ad - Savaria youtuberei 11. rész

DSproduction, vagyis megint a YouTube Vas megyei felén járunk, ezúttal kutyákkal és lovakkal, az élet dokumentálásával meg mindennel, ami ezzel jár. Persze, ez a téma a túlcsorduló cukiságról szól általában, de ez a csatorna jóval több ennél. Ez az a pont, ahol kutyus és gazdája egymás legapróbb rezdüléseiből is tudják, hogy mit akar a másik.

Bár a videókban rengeteg kutya szerepel, a vlog főszereplője Hunor, a magyar agár, akiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, így ezt most hagynánk is. A csatorna tartalma ettől egysíkúnak tűnhet, de egyrészt a rövid epizódok, másrészt a szép tájak és a mindennapok sokszínűsége ezt könnyedén feledteti, és a 20. videót is ugyanazzal a lelkesedéssel vagyunk képesek végignézni, mint az elsőt.

A videókon látszik, hogy Dia mindent megtesz azért, hogy a nézők jól szórakozzanak, ezért a mobilosnak tűnő (de lehet, hogy go pro) vágóképek sem zavaróak, még a gyengébb minőség ellenére sem. A dokumentarista részek különösen jól komponáltak, ezek a kutyás élet egy-egy hónapjait foglalják össze néhány percben. A Documunent your life projekt pedig valahonnan innen indult.

Jók a kisfilmek alá bevágott zenék is, a képi effektekre sem lehet panasz, minden akkor és úgy történik, ahogy kell, amikor meg nem, akkor kárpótol minket az ebek produkciója. Amiért kicsit hiányérzetem van, hogy nincsenek klasszikusabb, beszédes epizódok, néha-néha egy kis sztorizgatás beleférne - legalábbis szerintem.

Viszont vannak feliratok, amik az esetek döntő többségében szépen illeszkednek a látottakhoz és a képi világhoz egyaránt. Ilyenkor látszik az, hogy Diának kellő humora is van a dologhoz, ami ismét oda vezet vissza, hogy ezt alkalmanként élő szóban is előadhatná.

És a végén jöjjön a népítéletünk. A DSproduction csatornája 14 összkomfortos kutyaházat érdemel a 10-ből, már csak azért az emberfeletti teljesítményért, amit Dia és Hunor közösen véghezvittek. Ez nem csak egy csatorna, hanem egy életforma, amit nyilván nem érezhet mindenki a magáénak, de ettől függetlenül rendkívül érdekes és tartalmas ahhoz, hogy kövessük.

Aki tud szombathelyi, illetve Vas megyei vloggert, az írja meg nekünk az info@frisss.hu címre, de önként jelentkezőket is szívesen várunk. Ami pedig szolgálati közleményben ide kívánkozik, hogy indult egy Facebook csoport, ami igyekszik összegyűjteni a Vas megyei youtubereket, szóval oda is lehet csatlakozni, osztani meg ilyenek.

közösség

további frisss

lap tetejére