Amerikai foci: Újabb magabiztos Crushers-siker!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. június 18., vasárnap •
A negyeddöntőben elért hazai győzelemmel folytatta a Berény Sport Divízió II. küzdelmeit a Szombathely Crushers.
Amerikai foci: Újabb magabiztos Crushers-siker!

Ezen a hétvégén megkezdődött a rájátszás a harmadosztályban, ahol szombaton 2 összecsapást rendeztek, az egyiknek a szombathelyi SzSe pálya adott otthont.

Az előzmények
A nyugati első Szombathely Crushers nem a keleti 4. Gladiators 2-vel, hanem a Budapest Titans-zel csapott össze. Ha csak a két együttes alapszakaszbeli összecsapását vettük volna figyelembe, ami egyébként hosszabbításba torkollott, akkor egy kiélezett meccsre számíthattunk. A zúzók főként a védelmüknek köszönhetik, hogy idén ott lehetnek a playoffban, ráadásul csoportelsőként. Pontjaik nagy részét is a defense szerezte emellett a Boda Troopers elleni szezonnyitón kapott touchdownt utoljára.

A fővárosiak talán az utolsó, Troopers elleni összecsapásukon voltak a legösszeszedettebbek. Részben a Crushers-nek is köszönhetik, hogy eljutottak a rájátszásig, hiszen a szombathelyiek legyőzték az Újpest Bulldogs-t. Ez eredményezte a bejutásukat. A Titánok nem esélytelenül utaztak Szombathelyre, hiszen a találkozói nagy részén csak kicsin múlt a győzelmük.

A negyeddöntő
Már az első negyedben TD-t szerzett a csapat (6:0), aztán a diffense csatája volt két negyeden keresztül, majd a negyedik negyedben sikerült a második TD-t is bevinni. (12:0). Sajnos mindkét extra kimaradt, majd a negyedik negyed végén mezőnygóllal állította be a Crushers a végeredményt, 15:0. A védelem ismét nagyot remekelt, a támadósor sokkal jobb volt, mint az előző meccseken. Többet küzdöttünk a pályán, mint eddig – foglalta össze a történéseket Tatár István csapatkapitány. 

A fantasztikus közönség előtt Hasznos Szebasztián 1TD (6pont), Baranyai Bence 1 TD (6pont) és Horváth Balázs 1 fieldgoal (3pont) szerezte a Crushers-pontokat. 

Hétfőn kiderül ki lesz a következő ellenfél, akikkel majd július 2-án csatázhat a Crushers. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére