Állati tehetségkutató a mozikban

Tóth Eszter • 2016. december 27., kedd •
Az Énekelj! egy remek dalokkal teletűzdelt, humoros és rendkívül szórakoztató rajzfilm.
Állati tehetségkutató a mozikban

Napjainkban, amikor már minden adón tehetségkutató fut, évente többször keresik a legjobb énekest, táncost, bűvészt, művészt, joggal kaphatunk csömört a tévés szórakoztatóipar ezen formájától. Azonban az Énekelj! csavar egyet a dolgon és azon kívül, hogy jópofa állatokkal és fülbemászó zenei betétekkel pakolja tele a filmet, ad neki egy remek sztorit is.

A Grut, a Minyonokat és a Kis kedvencek titkos életét jegyző Illumination stúdió karácsony előtti kikapcsolódásnak dobta be azt a humoros kis történetet, amelynek középpontjában Buster Moon, a koala és az ő hőn szeretett színháza áll. A probléma csak az, hogy az előadások sorra megbuktak, így Moonnak ki kell találnia valami eget rengetőt, hogy ki tudja fizetni a tartozásait és megmentse a teátrumot. Egy énekversenyt rendez, amelyre a busás főnyeremény reményében rengetegen jelentkeznek. Azonban csak páran jutnak be a szerencsések közé: egy nagycsaládos anyakoca, egy gengszter család sarjaként felnőtt gorilla, egy punk tarajos sül, egy szívtipró utcai énekes kisegér és egy lámpalázas elefánt. 

Garth Jennings (Galaxis útikalauz stopposoknak), az animációs film író-rendezője úgy gondolta, nem elég csupán a tehetségkutatóra koncentrálni, fontos, hogy a szereplők magánéletét, személyes motivációit is megismerjük. Így láthatjuk, hogy a tipikus tehetségkutatós arcok mögött kik is rejtőznek. Még akkor is együtt tudunk érezni a problémáikkal, ha történetesen egy malacot vagy egy egeret látunk a vásznon. Ez elősegíti, hogy a kicsik mellett a felnőttek is élvezhessék a mozit és a ne akarják elhagyni a termet a huszonnyolcadik esős-kelős poén láttán. A látvány szép, a szereplők kidolgozottak, a drámák valódiak, a popkulturális utalások nagyon jók és a feldolgozott slágerek is maiak. A 107 perces játékidő alatt többek között hallhatjuk Taylor Swift Shake it off-jának újraértelmezett változatát, felcsendül egy Stevie Wonder dal és még saját szerzemények is bekerültek a repertoárba, amiket olyan színészek énekelnek, mint például Scarlett Johansson.

Az Énekelj! remek szórakozás kicsiknek, nagyobbaknak és felnőtteknek egyaránt. Mit mondhatnék még? Ha egyetlen tehetségkutatót nézel végig a héten, ez legyen az!

Ezekben az időpontokban van műsoron a Savaria moziban, ekkor pedig a Cinema Cityben. 

közösség

további frisss

lap tetejére