Aki a sportot támogatja, az példát mutat

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. január 03., vasárnap •
Szombathely város és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola közös múlt évi karácsonyi rendezvényén a legjobb diák, felnőtt és veteránsportolók mellett a sport támogatásában kiemelkedő szerepet játszó személyiség munkáját is elismerték.
Aki a sportot támogatja, az példát mutat

A hagyományos Sportkarácsonyon a 2015-ben jelentős sikereket elért sportolókat, valamint felkészítőiket jutalmazták, átadták az Életmű-, a Pünkösthy Csaba-, és az Unger József-díjat is. Utóbbi három díjazottat már bemutattuk, sorozatunk utolsó részében a ,,Sport Támogatásáért Díj” idei nyertesét ismerhetik meg. 

A sport támogatásáért díjat az a személy kaphatja meg, aki a város sportéletének fejlesztésében huzamosabb időn keresztül közmegbecsülésre tett szert. 2015-ben ,,A Sport Támogatásáért-Díjban” Bánfi Péter részesült, az elismerést Puskás Tivadar polgármestertől vehette át. 

Bánfi Péter az evangélikus egyház elkötelezett tagja, Johannita jogi lovag. Hathatós közreműködésével került a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központ az evangélikus egyház fennhatósága alá. Ugyanakkor ötletgazdája a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola létrehozásának, szívügyeként kezeli az ifjúság szellemi, testi és nem utolsósorban lelki nevelését. 
Nemzetközi kapcsolatainak érvényesítésével mind magánszemély és mind cégtulajdonos, anyagi támogatásával biztosította ezen intézmények fejlődését, irányt és példát mutatva pályatársainak, kollégáinak. 

Családi tulajdonban lévő vállalkozása évről évre támogatja a Szombathely és környéki sport és kulturális életet. Rendszeresen szponzorálta a vízilabda, a kosárlabda, a röplabda felnőtt vagy utánpótlás csapatokat, illetve a lövész és a gyorsgyalogló szakosztályt.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére