Ahol mindenki nyertes volt (képgalériával)

szróbert • 2014. április 16., szerda •
A katasztrófákra ugyan nem lehet felkészülni, ám a felkészülés mindenki kötelessége - hangsúlyozta az országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjének eredményhirdetésekor dr. Puskás Tivadar. Az április 16-i eseményen Szombathely polgármestere örömét fejezte ki, hogy ma már számos fiatalt érdekel az éles helyzethez közeli gyakorlás és az életmentés. A középiskolásoknál kőszegi, míg az általános iskolásoknál győrvári fiatalok diadalmaskodtak. Tekintse meg képgalériánkat és videó-interjúnkat is!
Ahol mindenki nyertes volt (képgalériával)

Idén immár huszonegyedik alkalommal rendezték meg az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. A nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetés kirendeltségi és megyei fordulóból állt. Utóbbit a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Művelődési Központjának aulájában tartották. A verseny délutáni eredményhirdetésén dr. Puskás Tivadar polgármester azt hangsúlyozta, hogy a katasztrófákra ugyan nem lehet felkészülni, ám mindenki kötelessége felkészülni azokra.

Amikor éles helyzetben van az ember, csak olyan ismereteket tud elővenni az ember, amelyeket korábban már megtanult. Csak a begyakorolt tevékenységgel lehet ,,operálni", ezért is fontos ezen versenyek szerepe. Itt, ma mindenki nyertes volt, hiszen fontos információkat szereztek és az együttműködésből is jelesre vizsgáztak - tette hozzá a város első embere.  

A verseny nem titkolt célja az volt, hogy a tanulóifjúság és rajtuk keresztül szüleik, továbbá az állampolgárok megismerjék környezetünk veszélyeit, az ellenük való védekezés módszereit, valamint az irányadó magatartási szabályokat.  
Az eredményhirdetés előtt Fodor István, Szombathely tankerületi igazgatója kiemelte: Azt gondolom, hogy ma a csapatversenyen volt a hangsúly, hiszen, ha valamit, akkor a csapatban gondolkodást meg lehetett tanulni.  

Ezt követően dr. Unger István tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgató-helyettes köszönetét fejezte ki, hiszen - mint mondta - minden teljesült, amit teljesíteni kellett. Felkészült csapatok érkeztek, balesetmenetesen sikerült minden versenyszámot megoldani - tette hozzá az ezredes.

A középiskolások versenyét  a Jurisich Miklós Gimnázium 1. csapata (Kőszeg) nyerte, második helyen a Tinódi Lantos Sebestyén Gimnázium (Sárvár) csapata, míg a harmadik helyen a répcelaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület középiskolai csapata végzett. 

A győztes csapat egynapos budapesti kirándulást kapott ajándékba és emellett részt vehet a zánkai országos döntőn is. Stábunk a csapatkapitánnyal beszélgetett.

Az általános Iskolák versenyét a Béri Balogh Ádám Általános Iskola (Győrvár) nyerte, mögötte a Kéttannyelvű Általános Iskola (Szentpéterfa) végzett, míg a harmadik, a csepregi Általános Iskola lett. 

A győrváriak egynapos kis balatoni kirándulást érdemeltek ki a nyugat-dunántúli vízügyi igazgatóság jóvoltából.

 

 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére