Adtunk az érzésnek és önkéntes tűzoltókkal mentünk locsolni

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 17., hétfő •
Húsvéthétfőn odafigyeltünk arra, hogy nehogy elhervadjanak a lányok, hölgyek asszonyok.
Adtunk az érzésnek és önkéntes tűzoltókkal mentünk locsolni

Lehet divatjamúlt, mások pénzkereseti forrásként tekintenek rá, az viszont biztos, hogy az egyik legszebb és legnépszerűbb hagyományként tekinthetünk húsvét másnapjára. A legények kölnivel, szódával, vödörrel felszerelkezve indultak, hogy meglocsolják a hölgyeket, mielőtt elhervadnának.

Mi sem tehettünk kivételt és a szombathelyi, illetve bucsui önkéntes tűzoltókkal karöltve eredtünk útnak. Már az első úti célunkhoz érve óriási feltűnést keltettünk. Többen odasétáltak és irigykedve nézték a beöltözött tűzoltók felkészülését.

Nagy Lotti és Lola, Szombathely Kötélugró Klub két legtehetségesebb sportolója hősiesen állta a spriccelő szódát, majd természetesen illedelmesen megköszönték a locsolást. Rengeteg ajándékot kaptunk, amelyet igyekeztünk illő módon elfogyasztani.

Következő állomásunk a belváros volt, hiszen a kalapácsvetés egyik jeles képviselőjét, Gyurátz Rékát sem hagyhattuk ki a sorból. A Dobó SE mosolygós sportolója nem hazudtolta meg magát, nem futott el szökőár elől, hanem hősiesen tűrte a fiatalemberek akcióját.

A kemény munka után jöhet a pihenés, szomjunkat finom üdítővel és alkoholtartalmú italokkal oltottuk, mellette pedig rendkívül ízletes süteményeket kóstolhattunk.

A SzoESE egykori és jelenlegi játékosát is meglátogattuk. Simon Cintia és Konti Klári bizony meglepődött a tömeg láttán. A locsolást ezúttal is mi, férfiak nyertük.

Több liter szódát fröcsköltünk a kosaras lányokra, akik először még alkudni próbáltak, végül győzött a túlerő. Bár a krónikához tartozik, hogy Klári bizony egészen a tűzoltóautó tágas utasteréig menekült.

Végül utolsó megállóként Bucsuba látogattunk, ahol csoportosan szedtük áldozatainkat. A legkisebbektől a legnagyobbakig senki nem úszta meg szárazon.

Az ellenkezésnek amúgy sem volt értelme, hiszen az a hölgy még repetát is kapott, aki először menekülőre fogta.

Csoki és színes tojásokban gazdag körút végén jólesően koccintottunk, majd nyugtáztuk, hogy miattunk egy hölgy sem fog elhervadni…

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére