A Wall Street ikonikus bikája most egy kislánnyal néz farkasszemet

Frisss.hu/NBCNews.com - Fotó: Brendan McDermid/Reuters • 2017. március 09., csütörtök •
Ilyen egy nőnapi akció Amerikában.
A Wall Street ikonikus bikája most egy kislánnyal néz farkasszemet

Hogy felhívják munkahelyükön betöltött fontos szerepükre a figyelmet, rengeteg amerikai nő nem ment be dolgozni nőnap alkalmából. Ezt az akciót használta ki egy Wall Street-i cég, ők egy kislány szobrot állítottak fel Alsó-Manhattanban a már jól ismert, dühöngő bikával szemben.

Az általános iskolás korú kislány alakja remek kontrasztot alkot a támadni készülő hatalmas állattal szemben, mégis a testtartásával a lányka nyeri ezt a meccset. Persze, ettől még az USA-ban is van bérszakadék a két nem közt, méghozzá nem is kevés, amire jó példa a pénzügyi szektor.

A tömeges otthonmaradás végül odáig jutott, hogy a fiúknak sem kellett suliba mennie, mert annyi lány hiányzott, hogy nem volt értelme megtartani a tanórákat sem. Azonban ez csak egy része volt az akciónak: piros ruhával bárki csatlakozhatott, illetve a női tulajdonú boltokban is korlátozni kellett a vásárlást március 8-án.

A bronz kislány szobrot Kristen Visbal művész készítette és a reggeli órákban, egy gerilla akció keretében került a bikával szembe. Egyenlőre csak ideiglenes az új felállás, de amennyiben a városvezetés vevő a dologra, akkor a kislányt is véglegesítik a téren.

A bika története sem mindennapi: az itáliai származású művész, Arturo Di Modica munkája, aki szép csendben csak letette a szobrát a New York Stock Exchange épülete elé 1989 decemberében. Akkor egyből elvitték, de közösségi nyomásra végül állandó helyett kapott a Broadway-től nagyjából öt percnyi sétára.

közösség

további frisss

lap tetejére