A tűsarkú a sztár továbbra is

frisss.hu • 2016. február 01., hétfő •
Egy új kutatás szerint a tűsarkú cipő olyan módon is hatással van a férfiakra, amire nem is gondoltunk volna.
A tűsarkú a sztár továbbra is

Egy tanulmány szerint a férfiak jobban odafigyelnek a magassarkút viselő nőkre, és szívesebben segítenek nekik, mint azoknak a hölgyeknek, akiken lapos sarkú lábbeli van. A vizsgálat során négy kísérletet végeztek el. A szakemberek figyelték a férfiak válaszait abban az esetben, ha a nőn lapos sarkú, illetve, amikor magas sarkú volt. Az elsőben 90 férfi vett részt, és azt nézték, hogyan reagálnak egy 19 éves lány kérésére, ami szerint töltsenek ki egy kérdőívet a nemi egyenlőségről. A másodikban 180 férfi és 180 nő vett részt, akiket négy nő (tűsarkúban, illetve balerinacipőben) kért meg arra, hogy töltsenek ki egy listát az étkezési szokásaikról. A harmadik esetben azt vizsgálták, mennyire segítőkészek egy csajjal, aki elejti az utcán a kesztyűjét. Ebben is 180 férfi és 180 nő vett részt. Az utolsó kísérletnél 36 pasi viselkedését tanulmányozták egy bárban, magassarkút és lapos sarkú cipőt viselő lányokkal szemben.

Na, a végeredmény: a magas sarkú cipőt viselő nők vonzóbbak a férfiak számára, szívesebben segítenek nekik, a bárbeli kísérletből pedig kiderült, hogy gyorsabban szólítják meg a tűsarkút viselőket. A pasik az ilyen hölgyeket szexisebbnek tartják, és ezért gyakran túlbecsülik a magas sarkút viselő nők szexuális vágyait, félreértelmezhetik az általuk küldött jeleket. Ezért aztán ők is készségesebbek, segítőkészebbek velük.

Emellett a magas sarkút viselő nők járása megváltozik, emiatt vonzóbbá válnak a férfiak szemében. Bár ezek szerint a tűsarkú viselése igen előnyös a csajok számára. Más vizsgálatok azonban kimutatták, hogy ezek a cipők nagyon egészségtelenek, és rendkívül káros hatással vannak a lábra. 

közösség

további frisss

lap tetejére